Zilver voor zevenkampster Anouk Vetter op wereldkampioenschappen atletiek

Image source - Pexels.com


Anouk Vetter in actie tijdens het speerwerpen. Foto: Robin van Lonkhuijzen ANPt

De Nederlandse zevenkampster Anouk Vetter heeft de zilveren medaille gewonnen op de Wereldkampioenschappen Atletiek in Oregon en daarmee een nieuw Nederlands record gevestigd.

Vetter stond aan de leiding met slechts 19 punten voorsprong op het laatste evenement – de 800 meter die werd gewonnen door de Belgische Olympisch kampioen Nafissatou Thiam, wat haar het goud opleverde.

Vetter, die zilver won op de zevenkamp op de Olympische Spelen in Tokio, vertelde de NOS na afloop van het slotevenement dat ze blij was dat ze de wedstrijd spannend had gemaakt.

‘Het is jammer dat de 800 meter niet mijn beste evenement is’, zei ze. ‘En laten we niet vergeten dat Thiam het geweldig heeft gedaan.

Thiam verbrak haar persoonlijk record op de 800 meter met twee seconden om de leiding te heroveren met een eindscore van 6947, het op één na beste cijfer uit haar carrière. Vetter pakte het zilver met 6867, waarmee ze het nieuwe Nederlandse record verbrak dat ze had neergezet op de Olympische Spelen. Anna Hall uit de VS won brons.

Nederland heeft tot nu toe drie medailles gewonnen op de spelen. Jessica Schilder won eerder deze week brons bij het kogelstoten, terwijl het gemengde 4×400 estafetteteam het zilver pakte.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?