Zilver voor Schulting als veteraan Fontana naar finale 500m

Image source - Pexels.com


Suzanne Schulting komt net te kort als Arianna Fontana (l) viert. Foto: ANP/Vincent Jannink

Suzanne Schulting moest in haar eerste shorttrackfinale in Peking genoegen nemen met zilver toen titelverdediger Arianna Fontana haar te slim af was.

Schulting had een snellere start, maar de 31-jarige Italiaan vond een weg langs haar met minder dan twee ronden te gaan en wist 0,09 seconden te winnen.

De andere twee Nederlandse kanshebbers, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma, werden in de kwartfinales uitgeschakeld, waarbij Velzeboer werd gediskwalificeerd voor een illegale inhaalactie.

De overwinning bezorgde Fontana haar 10e medaille in een Olympische carrière die vijf Spelen omvatte, wat haar de meest succesvolle shorttrack-deelnemer in de geschiedenis maakte.

‘Ze is me bij WK-races een paar keer van binnen voorbij geglipt’, vertelde Schulting na de race aan de NOS. ‘Als je het in de finale tegen Fontana opneemt, weet je dat er dingen gaan gebeuren.’

‘Ik was zo dichtbij, op een afstand die niet echt mijn afstand is, maar het is zilver. Daar ben ik blij mee.’

Schulting hoopt in de finale van vrijdag haar olympische titel op de 1.000m te verdedigen en heeft volgende week woensdag nog een kans op goud op de 1.500m.

Bij de heren eindigde Izaak de Boer als vijfde op de 1.000 m na het winnen van de B-finale, terwijl Sjinkie Knegt in de kwartfinales werd gediskwalificeerd vanwege het veroorzaken van een crash in de laatste ronde.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?