Wildcard Wimbledon voor Nederlandse tennisser Tim van Rijthoven

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Van Rijthoven in actie. Foto: Sirobi via Wikimedia Commons

De Nederlandse tennisser Tim van Rijthoven, die afgelopen weekend het Rosmalen-grastoernooi won door de nummer één van de wereld Daniil Medvedev te verslaan, heeft een wildcard gekregen voor het Wimbledon van deze zomer.

‘Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik in een grandslamtoernooi speel’, zegt Van Rijthoven tegen het AD. ‘Het is echt fantastisch.’

Van Rijthoven werd 205e in de wereld toen hij Medvedev in de finale ontmoette, maar schoot naar 106 op de ATP-ranglijst, wat goed genoeg zou zijn voor een automatische grand slam-uitnodiging. De overwinning maakte hem de eerste Nederlander die het ATP 250-evenement won sinds Sjeng Schalken in 2003.

Maar met de startopstelling van Wimbledon die een paar weken geleden al was besloten, zou hij zijn toegewezen aan het kwalificatietoernooi, ware het niet voor de overwinning van Rosmalen.

Van Rijthoven, 25, voegt zich bij de Nederlandse nummer één en twee, Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor, op Wimbledon. Het toernooi begint op 27 juni.

Medvedev zal niet deelnemen aan Wimbledon omdat Russische spelers geschorst zijn na de inval in Oekraïne.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?