Voetbalclub ADO Den Haag overgenomen door Amerikaans bedrijf

Image source - Pexels.comADO Den Haag clubtas.De financieel in moeilijkheden verkerende voetbalclub ADO Den Haag wordt overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Globalon Football Holdings.

ADO, vorig seizoen gedegradeerd naar de eredivisie, was al enige tijd op zoek naar een nieuwe investeerder en kreeg van de Nederlandse voetbalbond twee keer een straf van drie punten opgelegd wegens het niet op orde krijgen van de financiën.

De club zegt dat GFH stelt haar ‘internationale ervaring en middelen ter beschikking van ADO Den Haag, waardoor de club nieuwe kansen krijgt op en naast het veld’.

Het doel van ADO Den Haag is, aldus de club, ‘weer een belangrijke speler in de stad en de regio te worden en haar supporters stabiele en positieve resultaten te bieden’.

De overname wordt definitief zodra de KNVB de transactie heeft goedgekeurd.

United Vansen, een Chinees bedrijf, was sinds 2015 meerderheidsaandeelhouder, maar weigerde consequent geld in de club te steken.

GFH is al eigenaar van de Belgische club Waasland-Beveren en heeft aandelen in Crystal Palace en verschillende Amerikaanse clubs.

ADO Den Haag staat momenteel op de 11e plaats in de eerste divisie.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?