Vijf Nederlandse clubs blijven in Europa terwijl Vitesse en PSV vorderen

Image source - Pexels.com


Vitesse viert hun overwinning. Foto: Jeroen Putmans ANP

Nog twee Nederlandse clubs gaan deze winter door in de Europese competitie na de wedstrijden van donderdagavond – Vitesse uit Arnhem en PSV Eindhoven.

Vitesse boekte een 2-0 overwinning op Rapid Wenen in de Conference League-competitie en ging met 3-2 door naar de volgende ronde.

PSV Eindhoven bereikte ook de volgende ronde van de Conference League na een 1-1 gelijkspel tegen Maccabi Tel Aviv en een 2-1 in totaal.

Dat betekent dat er vier Nederlandse clubs in de Conference League-ronde van 16 zitten, aangezien Feyenoord van Rotterdam en AZ Alkmaar zich al hebben geplaatst.

Vitesse en PSV beginnen met thuiswedstrijden tegen AS Roma en FC Kopenhagen. AZ en Feyenoord, die beiden doorgingen als groepswinnaar, ontmoeten het Noorse FK Bodø/Glimt uit en het Servische team Partizan.

De heenwedstrijd is op 10 maart, de terugwedstrijd een week later.

Vijf Nederlandse clubs blijven in Europese competitie. Ajax speelde woensdag met 2-2 gelijk tegen Benfica uit Portugal in de heenwedstrijd van de Champions League-ronde van 16. De terugwedstrijd, in Amsterdam, is op 15 maart in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?