Verstappen wint door regen doordrenkte Belgische parade om gat op Hamilton te dichten

Image source - Pexels.comMax Verstappen leidt de stoet achter de safety car. Foto: Belga Photo/Benoit Doppagne

Max Verstappen zal volgend weekend de Nederlandse Grand Prix ingaan met slechts drie punten achterstand op Lewis Hamilton in het coureurskampioenschap na het winnen van de kortste race in de geschiedenis van de Formule 1.

‘Het is een overwinning, maar het is niet hoe je wilt winnen’, zei Verstappen nadat de Belgische Grand Prix was afgelast vanwege de aanhoudende regen op het circuit van Spa-Francorchamps op zondag.

De race vertrok om 18.17 uur, meer dan drie uur na de geplande starttijd, en na het volgen van de safety car-ronde voor de eerste drie ronden, werden de coureurs teruggeroepen omdat de omstandigheden weer verslechterden.

Halve punten werden toegekend omdat er meer dan twee ronden waren afgelegd, waarbij de coureurs de race in dezelfde volgorde finishten als waarin ze op de grid begonnen. Verstappen verdiende 12 en een half punt, terwijl Hamilton zeven en een half voor de derde plaats pakte, met Williams-coureur George Russell die zijn eerste podiumplaats tussen hen opeiste.

Ongeveer 75.000 fans wachtten drie uur in de regen om minder dan vijf minuten niet-competitief rijden te zien, waaronder een aanzienlijk contingent Nederlandse fans die volgend weekend hopen meer van hun held op Zandvoort te zien.

‘Achteraf was het heel belangrijk om die poleposition te pakken’, zei Verstappen.

‘Om 15.30 uur waren de omstandigheden redelijk, maar het zicht was erg laag. Ik denk dat als we om 15.00 uur waren begonnen, we een goede kans hadden gehad. Grote eer voor de fans dat ze hier de hele dag zijn gebleven.’

Hamilton leidt het rijdersklassement met 202,5 ​​punten, met Verstappen op 199,5 en McLaren’s Lando Norris derde op 113.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?