Verstappen houdt vol dat Monza-crash met Hamilton een race-incident was

Image source - Pexels.comMax Verstappen loopt weg na zijn botsing met Lewis Hamilton. Foto: AFP/Andrej Isakovic

Max Verstappen heeft volgehouden dat hij niet verantwoordelijk was voor de crash die hem en Lewis Hamilton uit de Grand Prix van Monza bracht, ondanks dat hij werd bestraft door de race-stewards.

Het paar raakte de wielen aan toen Verstappen Hamilton probeerde te passeren in de eerste chicane, nadat de wereldkampioen in ronde 26 nipt voor de pits uit de pits was gekomen.

Verstappen stuiterde van de stoeprand toen Hamilton het gat dichtte en in het grind belandde met zijn auto bovenop Hamilton’s Mercedes. De stewards besloten dat de Nederlander ‘overwegend’ de schuldige was en bestraften hem drie plaatsen op de startgrid voor de Russische Grand Prix op 26 september.

‘Ik ben naar buiten gegaan. En natuurlijk besefte hij dat ik ervoor ging, dus hij bleef me maar knijpen’, zei Verstappen na de race. ‘Ik had niet verwacht dat hij maar bleef knijpen, knijpen, knijpen, want dat hoefde niet eens.’

Maar Hamilton zei dat Verstappen ‘wist wat er ging gebeuren’ tijdens de verhuizing, nadat hij in de openingsronde had toegegeven aan de Nederlander in een vergelijkbare manoeuvre.

‘Hij wilde vandaag niet toegeven’, zei de Mercedes-coureur. ‘Hij wist dat hij over de stoepranden ging. Maar hij deed het toch.’

Mercedes-teambaas Toto Wolff beschuldigde Verstappen van het begaan van een ‘tactische fout’ om Hamilton te stoppen met het winnen van de race en het heroveren van de leiding in het coureurskampioenschap, dat Verstappen leidt met vijf punten.

Hamilton zei ook dat hij ‘verbaasd’ was dat zijn rivaal langs zijn auto liep zonder te controleren of hij gewond was nadat de achterband van de Red Bull op zijn hoofd belandde. Hoewel zijn helm de klap dempte, zei Hamilton later dat hij stijfheid in zijn nek voelde.

‘Ik denk dat als we uitgaan, en als we incidenten hebben, het eerste wat we willen is ervoor zorgen dat de man waar we tegenaan zijn gebotst of waarmee we in botsing zijn gekomen in orde is’, zei hij.

Verstappens voormalige Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo won de race voor McLaren, met zijn teamgenoot Lando Norris op de tweede plaats.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?