Verstappen herneemt leiding in het kampioenschap, maar Red Bull ziet er op een na beste uit

Image source - Pexels.comMax Verstappen (links) viert feest met Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. Foto: Zuma Press

Max Verstappen beschreef zijn tweede plaats in de Turkse Grand Prix als een ‘geweldig resultaat’, aangezien hij Lewis Hamilton voorging in de titelrace.

De Nederlander erkende zijn schuld aan Red Bull-teamgenoot Sergio Perez, die Hamilton’s snellere Mercedes op de derde plaats hield. De wereldkampioen moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats achter Charles Leclerc na een late pitstop.

Het resultaat geeft Verstappen een voorsprong van zes punten in het wereldkampioenschap coureurs met nog zes races te gaan. Er waren zorgen in het Red Bull-kamp over de superieure rechte lijnsnelheid van hun rivalen nadat Hamilton’s teamgenoot Valtteri Bottas in Turkije won met een kussen van 14 seconden.

‘De baan was behoorlijk glad. In deze omstandigheden is het gemakkelijk om een ​​fout te maken’, zei Verstappen. ‘En Valtteri was gewoon sneller. Dit is dus een geweldig resultaat, vooral omdat we allebei op het podium zijn beland.

‘We staan ​​nu op de eerste plaats, maar we zijn langzamer dan Mercedes, denk ik. We moeten analyseren waarom we dit weekend zo snel waren.’

Gefrustreerd Hamilton

Het was een frustrerende middag voor Hamilton, die de kans om de tweede plaats met Verstappen te betwisten werd ontzegd toen zijn team hem met nog acht ronden te gaan opriep voor nieuwe banden.

‘Als ik was weggebleven, weet je niet of ik mijn positie zou hebben behouden, maar ik ben een risiconemer, dus ik had dat risico willen nemen’, zei hij.

Red Bull-chef Christian Horner zei dat de nieuwe Mercedes-motor – waardoor Hamilton 10 grid-plaatsen op de startlijn werd bestraft – 10 tot 15 km/u sneller was op de rechte stukken van de baan.

‘Ik was verrast dat ze zo’n grote sprong voorwaarts maakten met hun motor’, zei hij. ‘Ze hebben duidelijk terrein gewonnen en het is moeilijk voor ons om dat tegen te gaan.

‘De volgende race’ [the United States Grand Prix] is echt Hamilton-territorium. Maar we hebben altijd goed gepresteerd in Mexico en Brazilië. De laatste drie races zijn vraagtekens, maar het is duidelijk dat we een vlekkeloze operatie moeten uitvoeren.’

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?