Verstappen heeft er alle vertrouwen in om terug te stuiteren nadat Hamilton naar de overwinning stormt in Brazilië

Image source - Pexels.com


Max Verstappen (boven) en Lewis Hamilton strijden om de suprematie in Brazilië. Foto: EPA/Antonio Lacerda via ANP

Max Verstappen zegt er vertrouwen in te hebben dat hij in de laatste drie Grand Prix-races van het seizoen kan terugveren nadat Lewis Hamilton zijn voorsprong in het coureurskampioenschap terugbracht tot 14 punten.

Verstappen greep het voordeel in de Braziliaanse Grand Prix door Hamilton’s teamgenoot Valtteri Bottas in de eerste bocht te passeren om de leiding te nemen, maar kon de wereldkampioen, die in ronde 59 van de 71 ronden tellende race voorbij raasde, niet tegenhouden.

‘Vandaag was een beetje schadebeperking in een weekend waar het een beetje moeilijk was, maar ik heb er vertrouwen in dat we in de komende races terug zullen stuiteren’, zei Verstappen na afloop.

‘Ik denk dat we over het algemeen de juiste telefoontjes hebben gepleegd en alleen maar probeerden te dekken, dus daar valt eigenlijk niet veel over te zeggen. We waren net iets te traag.’

Hamilton’s overwinning vanaf de 10e plaats op de grid werd door voormalig wereldkampioen Damon Hill beoordeeld als ‘een van de beste ritten in de F1 door iedereen’. Zijn team kreeg een gridstraf van vijf plaatsen voor het monteren van een nieuwe motor, wat nog verergerd werd toen hij de sprintrace van zaterdag van achteren moest starten vanwege een technische overtreding tijdens de kwalificatie.

Mercedes was ook bedroefd dat Verstappen niet werd bestraft omdat hij Hamilton van de baan dwong toen hij 11 ronden eerder probeerde in te halen. Hamilton bagatelliseerde het incident na de race, maar teambaas Toto Wolff zei dat de stap ‘over de lijn’ was en klaagde dat zijn team ‘dit weekend heel veel klappen in het gezicht had gekregen’.

Hamiton zei: ‘Ik denk dat ik aanvankelijk voor lag, en ik denk dat hij zijn mannetje bleef staan ​​en we allebei van de weg raakten. Nou, ik denk dat hij bijna van de weg raakte, dus ik moest natuurlijk vermijden… Het is moeilijk vechten en ik zou eigenlijk niets minder verwachten. We hebben de wielen niet aangeraakt, wat goed is.’

Verstappen kreeg een boete van € 50.000 voor het inspecteren van de vleugel van Hamilton in de paddock tijdens de kwalificatie. ‘Het is een flinke boete, dus ik hoop dat ze lekker eten en veel wijn hebben’, zei hij.

Verstappen zal minimaal één van de laatste drie races moeten winnen om de titel te claimen of erop vertrouwen dat Hamilton technische problemen heeft. De volgende Grand Prix is ​​op 21 november in Qatar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?