Verstappen claimt prestigieuze prijs om succesvol weekend in Imola af te sluiten


Max Verstappen vierde feest op kosten van Ferrari in Imola. Foto: Hasan Bratic/SIPA via ANP

Formule 1-coureur Max Verstappen is tijdens de prestigieuze Laurens World Sports Awards uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

De 24-jarige is de eerste Nederlander die de titel wint, die vijf keer werd gewonnen door tennisser Roger Federer en vier keer door sprinter Usain Bolt.

In 2020 deelde Verstappens rivaal, Lewis Hamilton, de prijs met de Argentijnse voetballer Lionel Messi.

Wielrenster Annemiek van Vleuten werd genomineerd voor de Comeback of the Year-prijs na het winnen van de Olympische tijdrit in Tokio, vijf jaar nadat een zware val haar de overwinning in hetzelfde evenement kostte.

De aankondiging zondag in Sevilla was de kroon op een succesvol weekend voor Verstappen, die de Italiaanse Grand Prix in Imola domineerde.

De Red Bull-coureur won de race vanaf pole position en claimde zijn tweede overwinning in de eerste vier races van het seizoen, waarbij teamgenoot Sergio Perez de tweede plaats opeiste.

Lees ook:  Verstappen herneemt leiding in het kampioenschap, maar Red Bull ziet er op een na beste uit

Verstappen kreeg een onverwachte boost toen kampioenschapsleider Charles Leclerc een bocht 10 ronden van de finish verkeerd inschatte en van de baan afsloeg terwijl hij als derde eindigde. Hij kwam uiteindelijk als zesde thuis, waardoor Verstappen zijn voorsprong kon terugbrengen van 46 punten naar 27.

Plaats een reactie