Van Rijthoven verliest van Djokovic en maakt einde aan ongelooflijke run

Image source - Pexels.com


Novak Djokovic en Tim van Rijthoven Foto: EPA/ANDY RAIN via ANP foto’s

De acht-match winning streak van de 25-jarige Nederlandse wildcard Tim van Rijthoven eindigde zondagavond op het Centre Court van Wimbledon toen de Servische Novak Djokovic zijn Grand Slam-dromen beëindigde met een overwinning van vier sets in de vierde ronde.

Van Rijthoven zegt dat Djokovic hem prees toen ze elkaar aan het net ontmoetten na zijn overwinning. ‘Ik zei dat hij me inspireert en dat ik het een grote eer vond om met hem op de baan te staan’, zei Van Rijthoven. ‘Ik denk dat hij terug zei dat ik een “zeer mooie toekomst” voor me heb. Dat is leuk om van hem te horen.’

Van Rijthoven zei dat hij ‘veel vertrouwen kan hebben dat het Djokovic kostte om mijn serie te stoppen’.

Vorige maand stond van Rijthoven nog op de 205e in de wereld. Maar zijn schokkende overwinning op nummer één van de wereld Daniil Medvedev op de Libema Open in ‘s-Hertogenbosch hielp hem naar de 104e eerste plaats in de herentennisranglijst.

Het publiek was zichtbaar opgewonden toen Van Rijthoven de tweede set won, niet in de laatste plaats dankzij zijn geweldige forehand en krachtige opslag, met een van zijn 20 azen met een kloksnelheid van 133 mph. Ondanks zijn verlies (6-2, 4-6, 6-1, 6-2) noemde Van Rijthoven de sfeer op het Centre Court ‘fantastisch’.

‘Om zoveel mensen “kom op Tim” te horen roepen was echt gaaf, en dat op de mooiste baan ter wereld. Toen ik op het veld kwam, moest ik me oriënteren en alles in me opnemen. Dat zorgde in het begin voor wat nervositeit, maar ik werd steeds beter in het spel’, zei hij.

Doel

Maar uiteindelijk was hij geen partij voor de nummer één van de wereld, die geen enkelspel op Wimbledon heeft verloren sinds hij geblesseerd uit de kwartfinale in 2017 stopte.

De vierde ronde gaat later maandag verder met een andere Nederlander, 21st zaad Botic van de Zandschulp, spelend tegen tweede geplaatste Rafael Nadal. Djokovic ontmoet 10e zaad Jannik Sinner van Italië dinsdag.

Van Rijthoven zegt dat hij een paar dagen nodig heeft om zich te hergroeperen voordat hij naar de grasbanen van Nieuwpoort gaat. Dan is het op naar de hardcourt van de US Open. ‘Mijn eerste doel is nu om in de top 100 te staan, want dat betekent dat ik me kwalificeer voor het hoofdtoernooi van de grand slams’, zei hij. ‘En dat is eigenlijk wat je altijd wilt.’

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?