Van Gaal kijkt WK-kwalificatiewedstrijd vanuit regisseursbox na gebroken heup

Image source - Pexels.com


Van Gaal geeft trainingen vanuit een elektrische kar. Foto: ANP/Koen van Weel

De Nederlandse hoofdcoach Louis van Gaal zal het team leiden tijdens de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdagavond tegen Noorwegen vanuit een directiebox nadat hij zijn heup had gebroken tijdens de training.

De 70-jarige liep de blessure op toen hij zondag viel tijdens het parkeren van zijn fiets na een training. Maandag trainde hij vanuit een elektrisch karretje bestuurd door zijn assistent, Henk Fraser.

Van Gaal had gehoopt dinsdag aan de zijlijn te staan ​​in stadion De Kuip in Rotterdam, maar de KNVB zei dat het onmogelijk was hem tijdens de wedstrijd van en naar de dug-out te vervoeren.

‘Er is niet genoeg tijd om tijdens de rust twee keer over het veld te komen’, zegt een woordvoerder. ‘De bondscoach volgt de wedstrijd vanuit een regiebox aan dezelfde kant als de kleedkamers.’

Oranje moet een nederlaag vermijden om de eerste plaats in Groep G veilig te stellen en zich rechtstreeks te kwalificeren voor het toernooi van volgend jaar in Qatar, terwijl de Noren moeten winnen om zeker te zijn van een plaats in de top twee. De Nederlanders misten zaterdag een kans om de kwalificatie te bezegelen toen ze in de laatste 10 minuten een 2-0-voorsprong inleverden tegen Montenegro om een ​​gelijkspel te maken met 2-2.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?