Van Dijk keert terug in selectie Oranje na blessure voor WK-kwalificaties

Image source - Pexels.comNederlandse kapitein Virgil van Dijk. Foto: Ailura via Wikimedia Commons

De aanvoerder van het Nederlands herenteam, Virgil van Dijk, zal zich na een afwezigheid van bijna een jaar weer bij de ploeg voegen voor de WK-kwalificatiewedstrijden van volgende maand.

De Liverpool-verdediger moest Euro 2020 missen nadat hij een knieoperatie moest ondergaan vanwege een kruisbandblessure die hij vorig jaar oktober opliep in een wedstrijd tegen Everton.

Manager Louis van Gaal herinnert zich ook Tottenham-spits Steven Bergwijn en verdediger Denzel Dumfries, die van PSV Eindhoven naar Inter Milan verhuisden nadat hij als een van de weinige Nederlandse spelers indruk maakte tijdens het zomertoernooi.

Feyenoord-middenvelder Guus Til is drie jaar benoemd nadat hij zijn enige cap tot nu toe voor Oranje won, terwijl PSV-doelman Joël Drommel invalt nadat Ajax-speler Maarten Stekelenburg stopte met internationale voetbal.

Er zijn ook potentiële debuten voor Ajax’ 18-jarige rechtsback Devyne Rensch en Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia.

Oranje reist aanstaande woensdagavond naar Noorwegen voordat ze thuiswedstrijden spelen tegen Montenegro op 4 september en Turkije op 7 september. De nationale ploeg staat tweede in Groep G na drie wedstrijden, een punt achter Turkije en staat op gelijke hoogte met Montenegro en Noorwegen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?