Van cricket tot rugby, hockey en wielrennen, de sportieve hoogtepunten van deze zomer

Image source - Pexels.com


Er is deze zomer volop internationaal sportaanbod voor fans in Nederland. Hier is een overzicht van enkele van de belangrijkste gebeurtenissen.

Nederlandse Open Golf
Het Dutch Open golftoernooi begint de sportzomer, die plaatsvindt van 26-29 mei op golfclub Bernardus in het hart van Brabant. Thomas Pieters, Bernd Wiesberger en de tweeling Nicolai en Rasmus Højgaard behoren tot de spelers die deelnemen aan de 102e editie van het evenement, het oudste toernooi op de Europese tournee.

Krekel
Het cricketseizoen van deze zomer in Nederland is een feest voor fans, met West-Indië, Engeland, Pakistan en Nieuw-Zeeland die de komende vier maanden allemaal tegen Oranje spelen. Het is, zeggen de Nederlandse cricketfunctionarissen, het grootste seizoen ooit voor het Nederlands elftal.

Het seizoen begint met de Amsterdamse club VRA als gastheer van West-Indië op 31 mei, 2 en 4 juni, gevolgd door Engeland op 17, 19 en 22 juni. Nieuw-Zeeland is in de stad voor twee wedstrijden in Voorburg op 4 en 6 augustus, en het seizoen wordt afgesloten met Pakistan op 16, 18 en 21 augustus, georganiseerd door VOC in Rotterdam.

Rugby Sevens
Het hoogtepunt van de Nederlanders rugby kalender, de Amsterdam 7s rugby toernooi, is terug in de hoofdstad op 4 en 5 juni. In totaal 70 teams – mannen en vrouwen – strijden twee dagen lang om de titels. U kunt online tickets kopen met 20% korting onder vermelding van DN2022.

Wereldbeker hockey dames in Amstelveen en Spanje
De 16 beste dameshockeyteams ter wereld nemen van 1 juli tot en met 17 juli deel aan het WK, waarbij de groepswedstrijden en cross-overs worden verdeeld tussen het Spaanse Olympisch Stadion in Terrassa en het Wagenerstadion in Amstelveen.

De halve finales en finale vinden plaats in Spanje. De Nederlanders, in Groep A met Ierland, Duitsland en Chili, zijn titelverdediger en hebben hoge verwachtingen van het behoud van hun titel.

Nederlandse kampioenschappen atletiek
Het weekend van 24 t/m 26 juni is je kans om enkele van Nederlands beste atleten in actie te zien tijdens de Nederlandse kampioenschappen die plaatsvinden in Apeldoorn.

Veel atleten zullen het evenement beschouwen als een warming-up voor de Wereldkampioenschappen atletiek, die plaatsvinden in Oregon, VS van 15 tot 24 juli. Olympische medaillewinnaars Sifan Hassan, Anouk Vetter en Femke Bol zullen naar verwachting aanwezig zijn.

Johan Cruijff schild
De wedstrijd tussen de landskampioenen tegen de KNVB-bekerwinnaars is de traditionele afsluiter van het voetbalseizoen en vindt plaats in het laatste weekend van juli. Ajax en PSV strijden opnieuw om de trofee, waarbij Ajax de 4-0-drubbing van vorig seizoen wil wreken. PSV won de KNVB-beker en eindigde vorig seizoen als tweede in de Eredivisie van Ajax.

Vuelta de España
Ja, het is het Spaanse equivalent van de Tour de France, maar dit jaar gaat de Vuelta van start in Nederland op 19 augustus. Het evenement zou in 2020 van start gaan in Utrecht maar werd afgelast vanwege het coronavirus.

Utrecht is gastheer van de ploegenpresentatie, de initiële tijdrit en de finish van de tweede etappe, die begint in Den Bosch. De derde etappe vertrekt en finisht in Breda. De start van de race valt ook samen met de viering van 900 jaar sinds de oprichting van Utrecht.

Tijdritspecialist Tom Dumoulin behoort tot de favorieten om de proloogrit te winnen, terwijl Bauke Mollema, Mathieu van der Poel en sprinter Wout Poels op zoek zijn naar ritzeges.

Het circuit vanuit de lucht. Foto Essay Produkties via Circuit Zandvoort

Nederlandse Grand Prix
Het circuit van Zandvoort verwelkomt het Grand Prix-circus in het eerste weekend van september, met de grote race zelf op 4 september. Fans zonder tickets en die hopen Max Verstappen live te zien, moeten de officiële Resell in de gaten houden. Platform voor aanbiedingen, want vorig jaar was het evenement uitverkocht.

Finale Darts World Series Amsterdam
De finales van de World Series of Darts 2022 vinden plaats van 16-18 september in de AFAS Live-locatie in Amsterdam. In totaal zullen 24 van ‘s werelds topsterren in actie komen, waaronder spelers van de World Series-evenementen van het jaar over de hele wereld.

Hoogtepunten in het buitenland
Natuurlijk is er deze zomer ook volop sportieve actie met Nederlandse teams in het buitenland, waaronder meer atletiek, en natuurlijk de wielerwedstrijd Tour de France vanaf 1 juli die in Nederland massaal wordt gevolgd.

Europees kampioenschap voetbal dames
Ook het Nederlands damesteam verdedigt deze zomer hun Europese titel in Engeland. Het toernooi begint op 6 juli en eindigt met de finale op 31 juli. Oranje speelt op 9 juli in de openingswedstrijd tegen Zweden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?