Tweede goud voor Plat terwijl Nederlandse atleten meer Paralympische medailles claimen

Image source - Pexels.comJetze Plat viert zijn tweede gouden medaille van de Spelen. Foto: AFP/ Charly Triballeau

Nederlandse atleten hebben op de zevende dag van de Paralympische Spelen in Tokio nog eens zeven medailles, waaronder vier keer goud, geclaimd.

Jetze Plat vervolgde zijn overwinning in de PTWC-triatlon met nog een gouden medaille in de tijdrit op de weg in de categorie H4. Hij gaat woensdag voor een unieke treble als hij meedoet aan de wielerwedstrijd op de weg.

Een andere wielrenner, Mitch Valize, won de H5 tijdrit op de weg voor mannen, terwijl Janette Jansen brons pakte bij de vrouwen. Daniel Abraham Gebru won de wegtijdrit in de categorie C5.

Er was ook succes op de atletiekbaan, want Marlène van Gansewinkel en Kimberley Alkemade wonnen goud en brons op de 200 meter T64 voor dames. Het was de tweede medaille van de spelen voor Van Gansewinkel, die na haar brons in het verspringen op zaterdag een Paralympisch record van 26,22 seconden vestigde.

Niels Vink miste nipt een plaats in de finale van het quad rolstoeltennis voor mannen en verloor in drie sets van de Australische nummer één, Dylan Alcott.

Nederland staat momenteel zevende op de medaillespiegel, met 14 keer goud, 9 keer zilver en 9 keer brons.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?