Topschaatsers dringen er bij de overheid op aan om het Thialf-stadion te steunen

Image source - Pexels.comFoto: Depositphotos.com

Nederlandse wereld- en Olympisch kampioen schaatsers hebben er bij de regering op aangedrongen het Thialf-ijsstadion in Heerenveen te redden, dat over 10 jaar 20 miljoen euro nodig heeft om ervoor te zorgen dat het topklasse trainingen en andere faciliteiten kan blijven bieden.

Sven Kramer, Ireen Wust en Rintje Ritsma behoren tot de schaatssterren die de regering hebben aangeschreven voor officiële steun, meldt de Telegraaf dinsdag.

Douwe de Vries, van de Nederlandse schaatsbond KNSB, vertelde de krant dat het nu ‘vijf minuten voor middernacht’ is.

Terwijl de Nederlandse sportfederatie NOC*NSF en de lokale en provinciale overheid het stadion financieel ondersteunen, is ook de inbreng van de overheid nodig om het plaatje compleet te maken.

De prestaties van Nederland op de Olympische Winterspelen van dit seizoen zullen vrijwel geheel te danken zijn aan Thialf, zegt technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF.

Uit onderzoek blijkt dat het stadion financieel zelfvoorzienend maken geen optie is.

‘Laat me een zwembad of theater zien dat winstgevend is’, zei Hendriks. ‘Thialf is een belangrijk visitekaartje. Het is waar kampioenen worden geboren en waar we ze aanmoedigen. En juist die olympische successen inspireren andere jongeren om met de sport te beginnen.’

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?