Tom Dumoulin stopt eind dit jaar met wielrennen

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Dumoulin tijdens de Giro d’Italia in 2017. Foto: filip bossuyt via Wikimedia Commons

Tom Dumoulin legt eind 2022 een punt achter zijn carrière als profwielrenner. De 31-jarige Dumolin, die in 2017 de Giro d’Italia won, zei in een post op sociale media dat hij te veel fysieke tekortkomingen heeft om te kunnen doorgaan met racen op het hoogste niveau.

Begin 2021 pauzeerde hij zijn carrière, maar kwam terug om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio en won een zilveren medaille in de tijdritten.

‘Hoewel het van tijd tot tijd geweldig was, vaak en dit jaar in het bijzonder, was het ook frustrerend… en mijn lichaam voelde en voelt nog steeds moe’, zei hij. ‘Zodra de training of competitie toeneemt, heb ik last van vermoeidheid, pijntjes en blessures in plaats van beter te worden.’

Dumoulin zei dat hij niet wist wat hij hierna zou gaan doen, maar dat zijn liefde voor fietsen een deel van zijn leven zou blijven.

Voor die tijd, zei hij, kijkt hij uit naar de wereldkampioenschappen in Australië, ‘waar ik hoop dat ik het nog een laatste keer kan doen in de tijdritten’.

Dumoulins wielercarrière op het hoogste niveau omvat meer dan 10 jaar en omvat drie etappezeges in de Tour de France en een tweede plaats in de Tour in 2018.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?