Teleurstelling voor PSV maar feest voor andere Nederlandse clubs

Image source - Pexels.comMario Gotze toont zijn teleurstelling na het verlies. Foto: Olaf Kraak ANP

Een doelpunt in de 89e minuut bezorgde AS Monaco een 2-1 overwinning op PSV Eindhoven in hun Europa League-gelijkspel op donderdagavond, waardoor de Nederlandse ploeg na drie wedstrijden naar de derde plaats in Groep B werd geduwd.

De Eindhovenaren hebben nog moeilijke uitwedstrijden tegen Monaco en Real Sociedad voor de boeg en treffen dit weekend Ajax in de binnenlandse competitie.

Wedstrijdbeoordeling

Maar er was elders beter nieuws voor de drie Nederlandse clubs die deelnemen aan de nieuwe Conference League-competitie.

Alkmaarse beat CFR Cluj 1-0 weg en Vitesse boekte een verrassende 1-0 overwinning op het Engelse Premier League-team Tottenham Hotspur.

Feyenoord versloeg Union Berlin met 3-1, maar de wedstrijd werd ontsierd door geweld buiten het veld. Minstens 76 supporters van Union Berlin zijn gearresteerd na een botsing met de politie in Rotterdam.

‘Ze hadden allerlei spullen bij zich waaruit bleek dat ze op ruzie uit waren’, zegt een politiewoordvoerder. ‘Ze liepen langs een uitgestippelde route naar de supporterscafés van Feyenoord.’

Woensdagavond had een groep Feyenoord-supporters een café aangevallen waar enkele Duitse fans en clubfunctionarissen aan het drinken waren. Vier mensen raakten gewond en een vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?