Senior tenniscoach in onderzoek wegens aanranding

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Foto: Depositphotos.com

Een senior Nederlandse tenniscoach is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van twee mannelijke professionele spelers.

De naam van de coach is niet bekend, maar de NOS zei dat hij een oud-speler was die eerder in de top 100 van de wereld had gestaan. De vermeende slachtoffers hebben formeel aangifte gedaan bij de politie.

Hij was betrokken bij het coachen van professionele en veelbelovende amateurspelers op alle niveaus, van jeugd tot senioren, tot de politie een maand geleden erbij betrokken raakte, zo citeerde de NOS zijn club.

Een woordvoerder van het OM zegt dat de coach onder strikte voorwaarden, waaronder een contactverbod, door een magistraat is vrijgelaten, terwijl het strafrechtelijk onderzoek voortduurt.

Annemiek van Spanje, de advocaat van de twee mannen, zei dat ze de beslissing om naar de politie te stappen niet lichtvaardig hadden genomen, gezien de potentiële publieke belangstelling.

‘Ze vonden dat ze er toch mee door moesten gaan, mede om te voorkomen dat andere jonge tennissers het slachtoffer zouden worden van seksueel misbruik’, zegt ze.

Jacco Eltingh, voormalig tennisprof en technisch directeur van de Nederlandse gazontennisvereniging KNLTB, zei dat hij met verschillende andere coaches over de situatie had gesproken.

‘Het was belangrijk voor ons om uit de eerste hand te vertellen wat er aan de hand was’, zei hij. ‘Er waren wat details over deze kwestie bekend binnen de tenniswereld en dat leidde tot geruchten.’

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?