Schulting wint vierde medaille in Peking met brons op 1500m

Image source - Pexels.com


Choi Min-Jeong viert feest met Suzanne Schulting (r) als derde. Foto: AP/David J Phillip

Suzanne Schulting vervolledigde de reeks individuele shorttrackmedailles in Peking met brons op de 1.500m toen de Zuid-Koreaanse Choi Min-Jeong haar titel met succes verdedigde.

Schulting werd getipt door de Italiaanse Arianna Fontana, die haar 11e Olympische medaille won om haar status als de meest succesvolle shorttrackster in de geschiedenis van de Spelen te bevestigen.

De 24-jarige probeerde naar voren te komen met nog drie ronden te gaan, maar werd naast de Chinese Yutong Han geduwd toen Choi een beslissende voorsprong opende. Schulting probeerde Fontana in de laatste ronde te passeren, maar eindigde 3/1000ste van een seconde achter haar.

‘Ik ben teleurgesteld in brons omdat ik me zo sterk voelde vandaag’, zei Schulting. ‘Toen ik wijd werd geduwd, dacht ik dat ik langs de buitenkant kon passeren, maar dat is shorttrack.

‘Ik verloor mijn snelheid, ik viel bijna, maar ik heb de medaille kunnen redden. Het feit dat ik bij de finish maar een paar duizendsten achter lag, laat zien hoe sterk ik was.’

Xandra Velzeboer eindigde als vijfde in haar eerste individuele olympische finale, terwijl Rianne de Vries in de halve finale werd uitgeschakeld. Schulting en Velzeboer maakten ook deel uit van de Nederlandse gouden medaille-winnende estafetteploeg.

Het estafetteteam van de 5000 meter voor heren eindigde als tweede in de B-finale en behaalde daarmee de zevende plaats in het algemeen klassement.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?