Russische eigenaar Arnhemse voetbalclub Vitesse verkoopt zijn aandelen

Image source - Pexels.com


Valeriy Oyf op de tribune. Foto: Maurice van Steen ANP

De Russische eigenaar van de Arnhemse voetbalclub Vitesse heeft besloten zijn aandelen te verkopen en is ‘in het belang van de club’ teruggetreden uit de raad van commissarissen.

Valeriy Oyf zei in een korte verklaring dat het ‘extreem pijnlijk’ is om afscheid te nemen van Vitesse, maar hij had het besluit genomen gezien de ‘huidige situatie’, in het belang van de club, medewerkers, supporters, sponsors en andere belanghebbenden.’

De verklaring verwees niet naar de Russische invasie van Oekraïne en Oyf heeft geen commentaar gegeven op de oorlog.

Oyf heeft sinds 2010 aandelen in Vitesse, maar werd in 2018 meerderheidsaandeelhouder. Hij staat bekend als een vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, die op de Britse sanctielijst is geplaatst, waardoor hij zijn eigen pogingen om de Londense club te verkopen blokkeert.

De Telegraaf zegt dat het besluit van Oyf grote impact zal hebben op de club, en dat de Rus jaarlijks tekorten in de rekeningen zou aanvullen. In totaal hebben de Russische connecties van de club 150 miljoen euro in de club gepompt, aldus de krant.

‘Het is onwaarschijnlijk dat er een nieuwe eigenaar kan worden gevonden die onder vergelijkbare omstandigheden wil werken’, zei de krant, eraan toevoegend dat dit een ‘drastische’ verlaging van de uitgaven en ambities van de club betekent.

Vitesse laat weten dat de verkoop van de aandelen van Oyf volgens een zorgvuldige procedure zal verlopen, zodat de continuïteit van de club is gewaarborgd.

Vitesse staat momenteel zesde in de Eredivisie en doet mee aan de speelronde van 16 in de nieuwe Europese competitie, de Conference League.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?