Rotterdamse planningchefs nog hoopvol over nieuw stadionplan Feyenoord

Image source - Pexels.comEen artist impression van de ontwikkeling van Feyenoord City. Illustratie: OMA

De Rotterdamse gemeenteraadsleden willen plannen voor een nieuw stadion aan de rand van de Maas nog niet in de steek laten, ook al zegt voetbalclub Feyenoord haar standpunt te ‘heroverwegen’.

De stadshoofden van huisvesting en planning willen eerst meer weten over de waarschijnlijke impact van de prijsverhoging van 180 miljoen euro die door bouwbedrijf BAM is aangekondigd en die eerder deze week openbaar werd gemaakt, alvorens een besluit te nemen, meldde het Financieele Dagblad.

Het nieuwe stadion zou het hart gaan vormen van het ambitieuze project Feyenoord City, met duizenden nieuwe woningen, winkels en kantoren in een van de armste delen van het land.

De stad zal de kosten van € 60 miljoen voor de grond onder het stadion en € 40 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal betalen.

De voorgenomen verhuizing naar een nieuw stadion stuitte op fel verzet van veel Feyenoord-fans, die in De Kuip protesteerden tegen het plan. Architecten die bij het project betrokken waren, werden gericht op hun huizen en kantoren en Feyenoord-directeur Mark Koevermans besloot onlangs zijn functie neer te leggen na het ontvangen van bedreigingen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?