Ronald Koeman tekent contract bij coach Oranje tot 2026

Image source - Pexels.com


Ronald Koeman tijdens zijn periode als coach van Barcelona in 2021. Foto: AFP/ Lluis Gene

Ronald Koeman is na de ondertekening van een contract voor drie en een half jaar bij de voetbalbond KNVB bevestigd als de volgende coach van het Nederlands herenvoetbalelftal.

Algemeen werd verwacht dat de 59-jarige het stokje zou overnemen van Louis van Gaal na het WK in december, nadat de KNVB twee weken geleden bevestigde dat het contact met hem had opgenomen over de vacature.

Van Gaal, 70, onthulde vorige week dat hij werd behandeld voor prostaatkanker nadat hij in 2020 de diagnose van de ziekte kreeg.

Koeman was bondscoach van 2018 tot 2020, toen hij toezicht hield op de eerste kwalificatie voor een zomertoernooi in zes jaar, maar vertrok daarna om de touwtjes in handen te nemen bij Barcelona. Onder zijn opvolger Frank de Boer werd Nederland in de tweede ronde van Euro 2020 uitgeschakeld door Tsjechië.

Koeman zei onlangs dat hij de kans om de ploeg te coachen op een eindtoernooi als een ‘gemiste kans’ zag. ‘Wie weet of het nog een keer komt’, zei hij.

Als hij dit keer zijn contract ziet, hoopt hij het team te leiden tijdens de Euro 2024-finale in Duitsland en het WK 2026 in Mexico, de VS en Canada.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?