Ronald Koeman in gesprek om Van Gaal na WK over te nemen

Image source - Pexels.com


Ronald Koeman denkt na over een terugkeer naar het internationale management. Foto: ANP

Ronald Koeman zou kunnen terugkeren als bondscoach van Nederland na het WK, twee jaar nadat hij stopte om de teugels over te nemen bij Barcelona.

De KNVB zei zondag in gesprek te zijn met Koeman om Louis van Gaal te vervangen als de ervaren coach in december terugtreedt.

De 59-jarige Koeman zit zonder werk sinds hij in oktober werd ontslagen als manager van Barcelona. Als bondscoach tussen 2018 en 2020 nam hij Oranje mee naar de Nations League-finale en verzekerde hij zich van kwalificatie voor Euro 2020, het eerste eindtoernooi van het team in zes jaar.

Volgens Nederlandse media was Koeman al bezig met het samenstellen van een coachingsteam dat klaar is om het roer over te nemen na het WK in Qatar in december.

Koeman zei dat hij het gevoel had dat hij onafgemaakte zaken had nadat de finales van het EK 2020 met een jaar waren uitgesteld vanwege het coronavirus, waardoor hij de kans om het team op het toernooi te coachen werd ontzegd.

‘Je wordt hoofdtrainer omdat je een eindtoernooi wilt spelen’, zei hij. ‘Dat was een gemiste kans. Wie weet komt het nog een keer.’

Aanvoerder Virgil van Dijk, die na de pensionering van Arjen Robben en Wesley Sneijder voor het eerst de armband kreeg van Koeman, was enthousiast over het vooruitzicht om weer met Koeman samen te werken.

‘Ik heb een fantastische tijd gehad onder Ronald met het Nederlands team’, zei hij. ‘Als ze al plannen maken voor na het WK, dan is hij een hele goede kandidaat en staat hij bovenaan de lijst.’

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?