PSV-speler Noni Madueke krijgt boete van €1370 voor rijden met vals rijbewijs

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Madueke in actie tegen Leicester City in midweek. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA

PSV-voetballer Noni Madueke heeft een boete van € 1.370 en een taakstraf gekregen voor het besturen van een auto met een vervalst rijbewijs.

De grenspolitie hield de 20-jarige Engelse spits op 29 december aan in de buurt van Eindhoven Airport. Toen hem werd gevraagd zijn rijbewijs te tonen, maakte hij een Engelse versie die vervalst was.

Een rechtbank in Eindhoven legde hem een ​​boete op van € 370 voor rijden zonder rijbewijs en nog eens € 1.000 voor het in bezit hebben van valse documenten, meldt Omroep Brabant. Een bevel tot het uitvoeren van 120 uur taakstraf werd opgeschort.

Madueke kwam in 2018 op 16-jarige leeftijd over van Tottenham Hotspur en sloeg een aanbod van Manchester United af. Sinds hij twee jaar geleden in het eerste elftal doorbrak, maakte hij 18 doelpunten in 67 optredens.

Het openbaar ministerie bekritiseerde de voorzitter van de magistraat omdat hij de zitting in besloten kring had laten plaatsvinden op verzoek van zijn advocaat, Noortje Lot, vanwege Madueke’s jeugdigheid en aanzien.

‘Het openbaar onderzoeken van onderzoeken wordt zeer gewaardeerd en stelt de pers en het publiek in staat het rechtssysteem onder de loep te nemen’, aldus een woordvoerder.

‘Vooral in een zaak als deze is dat belangrijk omdat het publiek moet kunnen zien dat verdachten met een hoog profiel niet anders worden behandeld dan anderen.

‘Wij vinden dat er geen uitzondering moet worden gemaakt omdat de persoon in dit geval bekend en relatief jong is.’

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Al drukte op Schiphol voor vakantieweekend

Mensen die dit vakantieweekend via Schiphol reizen, kunnen op de luchthaven weer drukte en lange wachtrijen verwachten. Schiphol kampt met personeelstekorten, met name op het

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?