Oranje kwalificeert zich voor WK Qatar met 2-0-zege op Noorwegen

Image source - Pexels.com


Memphis Depay en Steven Bergwijn vieren de Nederlandse overwinning. Foto: Maurice van Steen ANP

Het Nederlandse herenvoetbalelftal heeft zich dinsdagavond met een 2-0-zege op Noorwegen geplaatst voor de WK-competitie van volgend jaar in Qatar.

De wedstrijd werd gespeeld in een leeg stadion vanwege de beperkingen van het coronavirus en pas in de 84e minuut zette Steven Bergwijn de eerste weg voor Oranje. Memphis Depay bezegelde de wedstrijd voor Oranje in de eerste minuut van de blessuretijd.

Wedstrijdverslag en reacties

Nederland kwalificeerde zich voor het laatst voor een WK in 2014, toen ook Louis van Gaal aan het roer stond, en eindigde als derde na een 5-1 overwinning op Spanje in hun openingswedstrijd.

Van Gaal, die vanuit een rolstoel naar de wedstrijd keek nadat hij tijdens een training zijn heup brak tijdens het parkeren van zijn fiets, vierde na afloop feest met de spelers in de kleedkamer.

‘We dronken champagne en Memphis Depay hield een mooie toespraak na zijn 75e interland’, zei de coach.

Aanvoerder Virgil van Dijk zei dat het team afgelopen zaterdag zijn fouten had goedgemaakt, toen Oranje twee late doelpunten toestond om met 2-2 gelijk te trekken met Montenegro, terwijl een overwinning de kwalificatie veilig zou hebben gesteld.

‘Als ik eerlijk ben, hebben we de spanning omarmd die we voor onszelf hebben gecreëerd’, zei hij. ‘Dit zijn het soort hogedrukspellen die je als voetballer wilt spelen.’Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?