Oproerpolitie valt aan nadat ADO Den Haag dramatische play-offfinale verliest

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


De politie kwam slaags met hooligans buiten het stadion. Foto: ANP/Hollands Hoogte

De oproerpolitie moest groepen ADO Den Haag-fans uiteendrijven nadat hun club zondagavond in een dramatische play-offfinale de promotie naar de Eredivsie misliep.

Volgens de politie verlieten de meeste supporters het Cars Jeans-stadion zonder problemen te veroorzaken na de nederlaag na strafschoppen tegen Excelsior, maar een harde kern bekogelde hen met stenen, vuurwerk en verscheurde straatstenen bij confrontaties buiten het stadion.

Verschillende mensen raakten gewond, waaronder vier politieagenten, en een onbekend aantal mensen werd gearresteerd in het stadion in Den Haag.

Het geweld begon in het stadion aan het einde van een wedstrijd waarin ADO naar de overwinning leek te vliegen, maar in de laatste 12 minuten nadat hun middenvelder Tyrese Asante van het veld was gestuurd, een 3-0-voorsprong liet glippen.

ADO hernam de leiding in de extra tijd, maar Excelsior-aanvoerder Redouan el Yaakoubi scoorde de gelijkmaker voordat de Rotterdamse club met 8-7 zegevierde in een strafschoppenserie.

De spelers van Excelsior moesten het veld ontvluchten toen de hooligans van ADO vuurwerk naar de fans van de tegenstander gooiden en het veld oprenden om hun woede te uiten.

Jan Struijs, voorzitter van de politievakbond NPB, zegt tegen Goedemorgen Nederland: ‘De politie buiten het stadion heeft letterlijk moeten vechten voor hun leven om zichzelf en andere mensen veilig te houden. Ze werden geraakt met zware stenen, vuurwerk, hekken en allerlei voorwerpen.’

De politie zei dat de orde rond middernacht was hersteld en riep getuigen op om videobeelden in te leveren.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?