Norbruis en Groot pakken meer Paralympische medailles in wielerbaan

Image source - Pexels.comAlyda Norbruis pakte de vijfde medaille van haar Paralympische carrière. Foto: ANP/HH/ Mathilde Dusol

Fietsers Alyda Norbruis en Caroline Groot hebben met zilver en brons de Nederlandse medailles op de Paralympische Spelen in Tokio aangevuld.

Norbruis, 32, claimde haar vijfde medaille in haar derde Spelen toen ze tweede werd in de 500m tijdrit in de categorie C1-3.

In 2016 won ze het tijdritevenement op de weg en op de baan, samen met brons in de individuele achtervolging, terwijl ze bij haar debuut in 2012 zilver pakte in de baantijdrit.

Caroline Groot vestigde een nieuw wereldrecord voor een C5-atleet toen ze brons pakte in de tijdrit op de baan in de categorie C4-5.

Maar er was teleurstelling voor Daniel Abraham Gebru, de gouden medaillewinnaar in de wegwedstrijd voor mannen in Rio, die zich niet kwalificeerde voor de finale van de individuele achtervolging van 4000 meter.

Liesette Bruinsma krijgt nog een kans op een medaille in de finale van de 50 meter vrije slag nadat ze met succes heeft geprotesteerd tegen haar vierde plaats.

Bruisma beweerde dat ze werd gehinderd door de Chinese Guizhi Li, die als tweede eindigde van de aangrenzende baan, maar nu opnieuw moet zwemmen in de verplaatste race.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?