Nederlandse vrouwen verliezen van Frankrijk, liggen uit de Europese kampioenschappen


Foto: Gerrit van Keulen ANP

Het Nederlands damesvoetbalelftal ligt uit de Europa Cup-competitie in Engeland na het verlies van de kwartfinale met Frankrijk met 0-1.

De titelverdediger had de Fransen aan het einde van het reguliere spel op een 0-0 gelijkspel gehouden, waarbij nieuwe keeper Daphne van Domselaar opnieuw een gietijzeren vertoning liet zien. Maar de Fransen zetten een extra tijdstraf om om een ​​einde te maken aan de Nederlandse hoop op het bereiken van de halve finales.

Wedstrijdverslag en commentaar

Ik ben ongelooflijk trots op de spelers en staf”, zegt bondscoach Mark Parsons op de website van de UEFA. ‘We hebben alles gegeven; er is geen speler met een greintje energie over. De eerste helft was erg moeilijk… Tweede helft was veel beter; we geloofden echt in extra tijd, maar we hadden vermoeide lichamen. Ik kan niet trotser zijn op de inspanning.’

De Nederlandse ploeg werd geteisterd door problemen, waaronder besmettingen met het coronavirus en blessures, waardoor de sterke Lieke Martens van het team werd uitgeschakeld.

Lees ook:  Nederlanders vechten tevergeefs terug terwijl Engeland op weg is naar een overwinning van zes wicket

‘We wisten dat het een heel moeilijke wedstrijd zou worden’, zei verdediger Stefanie van der Gragt na afloop. ‘We hebben het lange tijd puntloos weten te houden, dus verliezen van een penalty… Het is een bitter gevoel.’

Plaats een reactie