Nederlandse voorspelling om zes schaatsgoud te winnen op de Olympische Winterspelen in Peking

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Suzanne Schulting wordt getipt voor Olympische glorie. Foto: Soenar Chamid ANP/HH

Nederland wacht een tegenvallende Olympische Winterspelen in Peking, als de laatste voorspellingen van sportdatabureau Gracenote uitkomen.

Het bureau voorspelt nu dat de Nederlandse schaatsers zes gouden medailles zullen winnen, in plaats van de 10 die het eerder voorspelde. Bovendien voorziet het bureau 11 zilveren en drie bronzen voor de Nederlanders, die doorgaans de langebaanwedstrijden domineren.

Bij de afgelopen Olympische Winterspelen in Pyeongchang stonden de Nederlanders vijfde in de medaillespiegel met acht gouden, zes zilveren en zes bronzen medailles, maar worden nu door Gracenote getipt om als achtste thuis te komen.

Thomas Krol (schaatsen) en Suzanne Schulting (shorttrack), zijn degenen die moeten kijken, zegt Gracenote. ‘Met tot nu toe vijf overwinningen op het WK dit seizoen, is Suzanne Schulting momenteel de beste vrouwelijke shorttrackschaatsster ter wereld’, zei Gracenote.

medailles tafel

De Olympische Winterspelen vinden plaats van 4 februari tot 20 februari en omvatten 109 evenementen in zeven verschillende sporten.

De Nederlandse ploeg bestaat tot nu toe uit 18 schaatsers, acht shorttrackers en een ijsdansspecialist, Lindsay van Zundert, maar de kwalificatiewedstrijden zijn nog gaande.

Gracenote plaatst Noorwegen bovenaan de medailletabel, gevolgd door Rusland, Duitsland en de VS.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?