Nederlandse voetbalbond veroordeelt Rusland maar boycot wedstrijden niet


Foto: Niels Pluto

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft in een verklaring de aanval op Oekraïne veroordeeld, maar heeft Polen en andere EU-landen niet gevolgd door te zeggen dat Oranje niet tegen Rusland zal spelen.

Wereldvoetbalbond FIFA zei zondag dat wedstrijden die gepland staan ​​in Rusland nu op neutraal terrein zullen plaatsvinden zonder supporters en de UEFA heeft de Champions League-finale verplaatst van Sint-Petersburg naar het Stade de France-stadion in Saint-Denis, net ten noorden van Parijs .

Het Nederlands damesteam zit deze zomer in een poule met Zwitserland, Zweden en Rusland op het EK in Engeland en op 13 juli staat de wedstrijd tegen Rusland op het programma.

Zo’n 88% van de mensen die deelnamen aan een NOS-enquête op Instagram zei dat Oranje de wedstrijd zou moeten boycotten.

Lees ook:  PSV dicht gat in kop van Eredivisie terwijl Utrecht schokkende nederlaag toebrengt aan Ajax

Het Nederlandse basketbalteam ging donderdag door met de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland, ondanks de inval in Oekraïne, maar annuleerde de terugwedstrijd in Almere die voor zondag op het programma stond.

Ondertussen zei de Nederlandse volleybalbond maandag dat ze er bij de wereldorganisatie op had aangedrongen om het WK volleybal voor heren, dat in Rusland plaatsvindt, te verplaatsen.

Polen, Frankrijk en Slovenië hebben zich al teruggetrokken uit de competitie en Nederland zal dat ook doen, tenzij de competitie wordt verplaatst, aldus de bond.Plaats een reactie