Nederlandse tenniscoach voor 12 jaar geschorst wegens matchfixing


Tennisracket en ballen.

Het International Tennis Integrity Agency (ITIA) heeft bevestigd dat de Nederlandse tenniscoach Max Wenders voor 12 jaar is uitgesloten van de sport nadat hij meerdere aanklachten wegens matchfixing had toegegeven.

Wenders, 26, gaf ook toe dat hij bewijsmateriaal had vernietigd waarom de ITIA had gevraagd en dat hij geen melding had gemaakt van een corrupte aanpak, zei het bureau woensdag.

Wenders, afkomstig uit het Limburgse Brunssum, is eveneens veroordeeld tot het betalen van een boete van 12.000 euro, ofwel 11.830 euro.

Het verbod betekent dat Wenders tot april 2033 geen tennisevenement mag spelen, coachen of bijwonen dat is goedgekeurd door de bestuursorganen van de sport.

Wenders heeft toegegeven vier van de ITIA-regels te hebben overtreden, aldus de ITIA. Het bureau zei niet wanneer of waar het vermeende gedrag plaatsvond, en noemde ook geen spelers.

Wenders heeft professioneel samengewerkt met een aantal spelers op het WTA-circuit en zou in 2021 een tijdje een relatie hebben met de Amerikaanse speelster Sofia Kenin.

Lees ook:  Feyenoord-directeur Mark Koevermans stapt op na bedreigingen

Plaats een reactie