Nederlandse ontzetting als West-Indië een staatsgreep pleegt in Amstelveen

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Nederland won de toss en koos ervoor om als eerste te batten. Foto: KNCB.nl

Korte scores: Nederland 214/10 in 48,3 overs (Edwards 68, O’Dowd 51, Hosein 4/39) verliest van West-Indië 217/5 in 45,3 overs (King 91*, Carty 43*, de Leede 2/46) door 5 wickets

Het was zo dichtbij maar toch zo ver voor de mannen van Oranje toen West-Indië herstelde van 99-5 om een ​​doel van 215 te herzien om met vijf wickets te winnen in de tweede One Day International in Amstelveen.

Man-of-the-match Brandon King, die een ongeslagen 91 scoorde, en St. Maarten’s Keacy Carty (43*) hielden hun zenuwen in bedwang en hechtten een 118-run partnerschap om West-Indië te helpen een onaantastbare 2-0-reeks voorsprong te nemen met nog één wedstrijd te spelen.

Eerder op de dag won Pieter Seelaar de toss en koos hij ervoor om als eerste te batten onder een zonnige, blauwe lucht. Oranje koos ervoor om een ​​spin-heavy aanval te spelen op een droog veld met de toevoeging van de 19-jarige beenspinner, Shariz Ahmed, die zijn pet kreeg overhandigd door oudere broer en teamgenoot Musa Nadeem Ahmed, in plaats van Vivian Kingma.

Nogmaals, openers Vikram Singh en Max O’Dowd maakten hooi onder de zon toen ze een stand van 101 runden voor het eerste wicket. Singh, die een agressieve 46 van 58 maakte, viel als eerste en hakte een terugslag naar beenspinner Hayden Walsh, terwijl O’Dowd snel volgde na het registreren van een halve eeuw met 78 ballen, zijn vierde in ODI-cricket.

Vanaf dat moment ging het bergafwaarts omdat de middenklasse niet profiteerde van een sterke start, aangezien de Nederlanders slechts één grens wisten te raken na de 20e over totdat ze werden uitgegooid voor 214 in de 49e over. Wicketkeeper-slagman Scott Edwards scoorde met 68 de hoogste score en sloeg proactief om zijn vijfde ODI vijftig binnen te halen, maar vond weinig steun aan de andere kant.

Voor de bezoekers zette de linksdraaiende spinner Akeal Hosein zijn goede vorm voort, nadat hij 2/29 had gekozen in de eerste ODI om zijn carrière-beste cijfers van 4/39 te behalen, goed voor O’Dowd, Bas de Leede, beide gebowld, Teja Nidamanuru , gevangen en gebowld, en schipper Seelaar, gevangen op diep vierkant been.

West Indië

Als reactie daarop kende West-Indië een contrasterende start met de Nederlandse openers die de centurion van de laatste wedstrijd, Shai Hope, en Shamarh Brooks in de powerplay verloren als Logan van Beek (1-39) en Bas de Leede (2-46). ) werden beloond voor het bowlen van strakke lijnen. Ze gleed verder naar 60-4 in de 16e toen Nicholas Pooran opnieuw werd gebowld door off-spinner Aryan Dutt.

Shariz Ahmed trapte zijn tweede bal af om Kyle Mayers te ontslaan, met een googly naar de keeper, om West-Indië terug te brengen tot 99-5 en Nederland aan het stuur te zetten. Brandon King, wiens slag van 91 negen grenzen en drie zessen bevatte, en Keacy Carty sloegen geduldig om ervoor te zorgen dat er geen hik meer was om de achtervolging te bezegelen met 27 ballen over.

Scoren

‘We hebben duidelijk niet genoeg gescoord met de knuppel’, zei Seelaar na afloop. ‘We hadden een heel goed platform. Toen we ze 99-5 hadden, lieten we het wegglippen en oefenden we niet genoeg druk uit.’

‘Eerlijk gezegd zijn we te snel afgehaakt om competitief te zijn. Je kunt mooie dingen zeggen, maar uiteindelijk willen we winnen. Ik sta teleurgesteld maar er is ook veel trots in mij. Veel positieve punten, maar het was niet goed genoeg. Om games te winnen, kun je niet goed zijn in patches, je moet goed zijn voor 100 overs. Daar moeten we aan werken.’

De twee partijen ontmoeten elkaar voor de laatste ODI op zaterdag, terwijl West-Indië streeft naar een schone lei en de Nederlanders een troostzege.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?