Nederlandse dominantie van 1.000 meter blijft met goud voor Krol

Image source - Pexels.com


Thomas Krol viert zijn overwinning. Foto: Koen van Weel ANP

Favoriet Thomas Krol heeft op de Olympische Spelen in Peking de gouden medaille gewonnen op de 1.000 meter voor heren, waarmee hij het Nederlandse goud op zeven brengt.

Krol, 29, was 0,40 van een seconde sneller dan Laurent Dubreuil uit Canada, de verrassende winnaar van het zilver. Het brons ging naar Havard Lorentzen uit Noorwegen.

De twee andere Nederlanders in het evenement hadden een teleurstellende race. Kai Verbij had nog een medaillekans maar remde in de slotronde af na een fout in de cross. Hein Otterspeer was bij zijn Olympisch debuut 10e.

De Nederlanders hadden gehoopt op meer medailles in het evenement, nadat ze dit seizoen de 1.000 meter hadden gedomineerd in wereldbekerwedstrijden. Toch is Krol de vijfde Nederlandse olympische kampioen op rij op de 1.000 meter.

Nederlandse schaatsers komen zaterdag nog een laatste keer in actie, wanneer Jorrit Bergsma, Sven Kramer, Irene Schouten en Marijke Groenewoud deelnemen aan de twee massastartraces.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?