Nederlandse cricketspeler Bas de Leede maakt ‘sensationele transfer’

Image source - Pexels.com


Foto: KNCB.nl

De Nederlandse internationale cricketspeler Bas de Leede (22) heeft getekend voor de Indiase IPL-franchise Mumbai Indians in wat het Nederlandse cricketbord noemt ‘een van de meest sensationele transfers in de Nederlandse cricketgeschiedenis’.

De Leede speelt niet rechtstreeks in de Indian Premier League (IPL) die door velen wordt gezien als het toppunt van het internationale cricket, maar doet wel mee aan het ILT20-toernooi dat in januari en februari volgend jaar in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden.

De ILT20 is een nieuw Twenty20-toernooi waaraan zes teams zullen deelnemen, waarvan vier met een Indiase eigenaar. De teams moeten twee cricketers uit geassocieerde landen in hun selectie hebben, wat kansen biedt voor spelers uit landen als Nederland, Schotland, de Verenigde Staten en Nepal.

‘Dit is waar je als cricketer van droomt: in een van de stadions in de Emiraten staan ​​met enkele van ‘s werelds beste spelers’, zei De Leede. ‘Mijn teamgenoten zijn onder meer de West-Indiërs Kieron Pollard, Dwayne Bravo en Nicholas Pooran en een vierde is de Afghaanse legpinner Rashid Khan, ook een internationale ster.’

‘Dit is een beloning voor al het harde werk dat Bas door de jaren heen heeft verzet en dat heeft geresulteerd in een uiterst succesvolle zomer tegen enkele van de grootste teams ter wereld’, zegt Roland Lefebvre van de Nederlandse cricketbond KNCB.

Mumbai Indians is de meest succesvolle franchise van de IPL. De mediarechten van de IPL zijn onlangs voor vijf jaar aan STAR India verkocht voor $ 6,2 miljard.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?