Nederlandse cricketers hopen West-Indië te verslaan na 31 jaar wachten

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Oranje in Zuid-Afrika, in zonniger tijden. Foto: Christiaan Kotze/Gallo Images

Het Nederlands cricketteam neemt het dinsdag in Amstelveen op tegen West-Indië, in de eerste wedstrijd van wat wordt bestempeld als het beste Nederlandse cricketseizoen ooit.

Als de West Indies-tour aanstaande zaterdag is afgelopen, zal het cricketveld van de VRA in Amstelveen half juni gastheer zijn voor Engeland en in augustus voor drie One-Day Internationals elk. Beide series maken deel uit van de World Cup Super League.

De jonge Nederlandse ploeg heeft geen vaste coach Ryan Campbell die herstellende is van een hartaanval, maar is klaar om hun intentie en soort cricket te laten zien tegen enkele van de beste teams ter wereld, zei kapitein Pieter Seelaar voorafgaand aan de wedstrijd van dinsdag.

Ryan Cook is aangetrokken om Campbell tijdelijk te vervangen en hij zegt dat de ploeg ‘goed uitgebalanceerd is en diepgang biedt in batting- en bowlingopties, evenals een goede mix van ervaring en jeugd.’

‘We zijn erin geslaagd om de afgelopen weken als een team samen door te brengen en we geloven dat dit de cohesie en teameenheid zal bieden die nodig zijn om gedurende de hele reeks cricket van hoge kwaliteit te spelen’, vertelde Cook aan Dutch News.

Cooks eerste opdracht tegen West-Indië zal een jonge, onervaren ploeg zijn die nog steeds vat moet krijgen op internationaal cricket tegen testlanden.

Blootstelling

Seelaar begrijpt dat de resultaten secundair kunnen zijn, wat wijst op het grotere plaatje in focus: belichting. De wedstrijdlijst voor de zomer onderstreept de blootstelling van onschatbare waarde tegen de beste, professionele testspelende landen, die Nederland vaak is ontgaan.

‘Ze spelen tegen de beste ter wereld, een kans die geassocieerde leden niet vaak voorbij komen’, zegt Seeler tegen Dutch News. ‘We hebben alleen tegen de grotere landen gespeeld tijdens de paar WK’s waar we zijn geweest.

‘Dit is het soort cricket waar we om hebben gevraagd. Dus als ik zeg dat ze soms niet beseffen hoe bijzonder het is, dan is dat maar goed ook, want ze worden niet opgewaardeerd door de gelegenheid om te spelen.’

WK

De serie, onderdeel van de World Cup Super League, de weg naar de 50-over Cricket World Cup die in 2023 in India wordt gehouden, is de eerste keer sinds 1991 dat West-Indië op tournee gaat in Nederland.

Cruciale 30 Super League-punten zullen voor het grijpen liggen als Nederland lijkt van de onderkant van de ranglijst te komen, na slechts twee van de tien wedstrijden te hebben gewonnen. Ondertussen staan ​​hun Caribische tegenhangers op de achtste plaats na slechts vijf van de vijftien wedstrijden te hebben gewonnen.

De twee partijen hebben elkaar slechts twee keer ontmoet, waarbij de West-Indiërs beide keren met enorme marges wonnen, waarvan de laatste op de 2011 50-over World Cup in India, toen de West-Indiërs met 215 runs wonnen.

stil vertrouwen

West-Indië, een krachtpatser van de T20, heeft in 2012 en 2016 tweemaal de T20 World Cup gewonnen, maar is nog steeds in transitie met hun eendaagse opzet, nadat ze hun laatste twee ODI-series tegen India en Ierland hebben verloren. Seelaar is er stilletjes van overtuigd dat de Nederlanders een stunt kunnen opvoeren met het voordeel van thuisomstandigheden.

‘Ik probeer altijd vrij zeker te zijn, maar ik zie zeker kansen en het is helemaal niet praten zonder enig gebrek aan respect over West-Indië, want ze zijn nog steeds een kwaliteitskant, maar ze zijn niet zo’n vaste kant als ze waarschijnlijk zullen wil graag zijn. Ze moeten snel hun weg vinden met het koude weer in de buurt, terwijl wij voor ons onze omstandigheden goed kennen’, zei hij.

Hopelijk kunnen we daar op inspelen en ervoor zorgen dat we elke kans die we zien, laten tellen.’

Nederland: Pieter Seelaar (c), Scott Edwards (wk), Shariz Ahmad, Logan van
Beek, Philippe Boissevain, Aryan Dutt, Clayton Floyd, Fred Klaassen, Vivian
Kingma, Ryan Klein, Bas de Leede, Musa Nadeem Ahmad, Teja Nidamanuru, Max
O’Dowd, Vikram Singh, Tonny Staal

West Indië: Nicholas Pooran (c), Shai Hope (vc), Nkrumah Bonner, Shamarh
Brooks, Keacy Carty, Akeal Hosein, Alzarri Joseph, Brandon King, Shermon Lewis,
Kyle Mayers, Anderson Phillip, Rovman Powell, Jayden Seales, Romario Shepherd,
Hayden Walsh

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?