Nederlands snowboardduo plaatst zich voor finale Big Air

Image source - Pexels.com


Niek van der Velden op weg naar de Big Air-finale. Foto: ANP/Koen van Weel

Snowboarders Niek van der Velden en Melissa Peperkamp hebben zich geplaatst voor de finale van het Big Air evenement in Peking.

Op een rustdag voor de skaters waren de Nederlandse ogen gericht op de twee snowboarders en Karlien Sleper in de monobob voor vrouwen.

Van der Velden eindigde als 11e in de kwalificatieronde voor de Big Air voor heren en scoorde 79 punten voor een switch backside triple cork 1620 in de eerste ronde voordat een conservatievere derde ronde hem 63,75 punten opleverde.

Bij de dames eindigde de 17-jarige Peperkamp eveneens als 11e met 128,25 punten. Haar beste sprong kwam in de tweede ronde en behaalde 68,25 punten.

Voor beide snowboarders was het een tweede kans nadat ze de finale van het slopestyle-evenement hadden gemist.

‘Dit had ik echt niet verwacht’, zei een opgetogen Peperkamp. ‘Slopestyle is mijn beste discipline, maar ik heb de afgelopen drie dagen zoveel vooruitgang geboekt. Morgen gaan we weer.’

Sleper eindigde als 16e van de 20 deelnemers in de monobob, een evenement dat zijn debuut maakte op de Olympische Winterspelen.

De 29-jarige therapeut zei: ‘Ik vecht al vier jaar om hier te komen. Ik ben zo trots. Het zit er nu in en ik heb geschiedenis geschreven door deel te nemen aan de allereerste monobob ooit op de Spelen.’

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?