Nederlands basketbalteam zet ondanks invasie toch door met wedstrijd Rusland

Image source - Pexels.com


Foto: Despositphotos.com

Het Nederlandse basketbalteam gaat donderdagmiddag ondanks de inval in Oekraïne hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland spelen, zo meldt de Nederlandse basketbalbond donderdag in een verklaring.

De wedstrijd staat gepland in Perm, in het uiterste oosten van Rusland, en de ploeg ‘voelt zich veilig’, zegt teammanager René Vlaanderen tegen de NOS.

De terugvlucht staat gepland voor vrijdagochtend en de ‘maximale veiligheidsmaatregelen’ zouden worden genomen om iedereen veilig terug naar Nederland te krijgen, aldus de vereniging.

‘Tegelijkertijd is er natuurlijk een moreel aspect en voelen de spelers en staf zich enorm ongemakkelijk bij de situatie’, aldus de bond.

Toch zou de sport zelf niet oproepen tot een boycot. ‘Als sport onderdeel wordt van een bredere internationale boycot die door Nederland wordt gesteund, dan zullen we die volgen’, aldus de bond.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?