Nederlanders vechten tevergeefs terug terwijl Engeland op weg is naar een overwinning van zes wicket

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Foto: Gerhard van der Laarse KNCB

De tweede One Day International tussen Nederland en Engeland op zondag eindigde in een overwinning van zes wicket voor de bezoekers en een 2-0 series-voorsprong, met nog één wedstrijd te spelen in Amstelveen.

De regen van de nacht vertraagde de start van het spel met bijna twee en een half uur omdat water uit de dekens op het aangrenzende veld lekte, waardoor het te zacht en vochtig was. De wedstrijd werd teruggebracht tot 41 overs-a-side en opnieuw gepland om te beginnen om 13:45 uur.

Scott Edwards, stand-in aanvoerder van de geblesseerde Pieter Seelaar, won de toss en koos ervoor om als eerste te batten op een stormachtige middag. Tim Pringle, zoon van voormalig Nieuw-Zeelandse snelle bowler Chris die 14 Tests en 64 ODI’s speelde, kreeg zijn eerste internationale cap voor Nederland.

De Nederlanders kenden een ongebruikelijk trage start toen Vikramjit Singh opnieuw vroeg werd ontslagen door de snelle David Willey met de linkerarm, die een korte bal naar het vierkante been trok voor 10.

Terwijl leg-spinner Adil Rashid verantwoordelijk was voor Max O’Dowd’s wicket van zijn derde bal in de negende over, betrapt op het vegen op het vierkante been door een springende Dawid Malan, geprijsde Brydon Carse Tom Cooper in de volgende over, LBW loodrecht vooraan om te verminderen de gastheren naar 36-3. Terwijl hij slechts een 20-ball 17 kon scoren, bracht Cooper zijn 1000e ODI-run in het proces naar voren en overschaduwde later het aantal van 1004 runs van de voormalige Nederlandse kapitein Peter Borren.

Bas de Leede sloeg twee vieren en een gigantische zes, een die een reparatierekening opleverde bij de KNCB nadat deze tegen het raam van de persbox was geslagen, en was betrokken bij een cruciale 61-run stand met Scott Edwards. Hoewel het de Edwards-Teja Nidamanuru-partnerschap met een waarde van 73 runs, gescoord op meer dan 7 runs-op-een, de Nederlanders hielp om te schakelen.

Edwards leidde van voren met een aanvoerdersklop terwijl hij de spinners veegde, de slag goed ronddraaide en met regelmatige tussenpozen de grenzen vond om Nederland naar een respectabel totaal te manoeuvreren op een dragende worp. Zijn klop van 78, volgend op zijn ongeslagen 72 in de eerste ODI, omvatte vier grenzen en drie zessen.

Logan van Beek overwon zijn vroege strijd tegen de swing van Willey en de spin van Rashid om een ​​zes van elk van hen te verpletteren om een ​​zoektocht naar de aangrenzende struiken te sturen, terwijl zijn late cameo van 30 ervoor zorgde dat Nederland eindigde met 235-7 in 41 overschotten.

Antwoord

Willey was betrokken bij vier van de zeven ontslagen: de Leede veilig in de zak steken en Edwards uitschakelen met een voltreffer in de 35e over om mee te gaan met zijn twee wickets – Singh en Nidamanuru.

Als antwoord daarop sprongen de Engelse openers Jason Roy (73 op 60), spelend in zijn 100e ODI, en Phil Salt (77 op 54) de blokken uit om de bezoekers een vliegende start te geven. Het duo zorgde samen voor een openingsstand van 139 runs in slechts 17 overs, terwijl speler-van-de-wedstrijd Roy 13 grenzen en een zes bereikte om mee te gaan met Salt’s negen grenzen in een blijk van intentie.

Net toen het erop leek dat de openingspartnerschap van Engeland ondoordringbaar was, brak de 19-jarige off-spinner Aryan Dutt door en veroorzaakte een voorsprong van Roy’s knuppel bij zijn neef, Shane Snater, op korte derde man aan het einde van de 17e over.

Toonhoogte

Engeland gleed van een comfortabele positie van 168-1 naar 177-4 in een tijdsbestek van 18 leveringen, nog steeds 59 op drift geraakt. Het veld vertoonde tekenen van geleidelijke slijtage, aangezien de Nederlandse spinners de run-flow onder controle hielden en wegbraken met wickets. Dutt wierp de Centurion Salt van vrijdag, bedrogen door de lengte, en in de volgende over liet Tom Cooper de aanvoerder van Engeland, Eoin Morgan, op het achterste punt vangen voor een eend met zeven ballen.

Pringle pakte zijn eerste International-hoofdhuid op met een perzik van een levering: Liam Livingstone, die vrijdag een wervelwind van 66 scoorde uit 22 ballen, naar voren in de verdediging om zijn buitenrand te verslaan om de off-stump terug te pinnen.

Malan overleefde een LBW-afroep van Dutt’s voorlaatste voorbij nadat hij ervoor had gekozen om te beoordelen. Bij het volgen van de bal stuiterde de bal over de stronken om de Nederlanders hun vijfde wicket te ontzeggen.

positieven

Edwards doorzocht zijn parttime spin-opties, maar Ali en Malan klopten de resterende runs af om Engeland een onaantastbare 2-0-serie voorsprong te geven in de 37e over.

‘Veel positieve punten voor ons vandaag’, zei Edwards na de wedstrijd. ‘We hebben een betere prestatie neergezet en het bowlen was een stuk beter. Vandaag was een beetje een gemiste kans om die score op 260 te krijgen. We hadden moediger kunnen zijn, maar ik denk niet dat we er ver naast zaten.’

‘We moeten onze powerplay verbeteren. Ik denk dat ze ons daar te pakken hebben, dus daar moeten we een paar betere plannen voor bedenken. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd.’

Kort voor het einde van de wedstrijd kondigde Pieter Seelaar zijn internationale pensionering aan, bezwijkend aan een hardnekkige rugblessure terwijl hij de gordijnen dichtsloeg over een veelbewogen 17-jarige carrière.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?