Nederland kijkt naar scriptgeschiedenis tegen wereldkampioen Engeland


Tijdens de West Indies serie eerder deze maand. Foto: Cricket Nederland via Twitter

Na bijna een jaar wachten ontvangt het nationale cricketteam van Nederland Engeland, de regerend 50-over WK-kampioenen, vrijdag op het VRA-terrein in Amstelveen voor de eerste keer in een verplaatste One Day International-serie van drie wedstrijden.

De Nederlanders zijn in alle formaten puntloos sinds hun 2-1 overwinning in de serie op Ierland in Utrecht afgelopen juni, maar zullen graag voortbouwen op hun indrukwekkende prestaties tegen West-Indië en Nieuw-Zeeland om een ​​schok te veroorzaken tijdens de eerste tour van Engeland naar Nederland.

De twee partijen hebben elkaar driemaal ontmoet in het formaat, waarbij Engeland bij alle drie de gelegenheden als overwinnaars naar voren kwam. De Nederlanders hebben echter de overhand in T20 Internationals na Engeland te hebben uitgeschakeld tijdens de T20 World Cup in 2009, met een overwinning in de laatste bal bij Lord’s en een indrukwekkende overwinning van 45 runs in Dhaka tijdens de 2014 T20 World Cup.

‘Het is misschien een litteken voor Engeland, maar voor ons zijn het alleen maar vreugdevolle herinneringen’, zei Nederlands aanvoerder Pieter Seelaar op de pre-match persconferentie. ‘We spelen hier een ander formaat en Engeland had in die tijd een andere mentaliteit in white-ball cricket dan waar ze nu zijn. Een derde overwinning zou fantastisch zijn.’

Lees ook:  Cricket: Nederlandse positieven in overvloed ondanks verlies in Nieuw-Zeelandse serie

Punten uit de series dragen bij aan de volgende 50-over World Cup in India in 2023. Nederland is echter voorbestemd om naar de WK-kwalificatiewedstrijden te gaan, aangezien directe kwalificatie bijna uit hun handen is, na slechts twee van de 13 wedstrijden te hebben gewonnen. de World Cup Super League tot nu toe. Ze hebben nog 11 wedstrijden te gaan tegen landen als Engeland, Pakistan, Zuid-Afrika en Zimbabwe.

Engeland daarentegen staat goed op de derde positie met negen overwinningen uit 15 wedstrijden. Hun ploeg, aangevoerd door Eoin Morgan, mist verschillende vaste namen in Joe Root, Ben Stokes en Jonny Bairstow, die allemaal betrokken zijn bij een testreeks tegen Nieuw-Zeeland thuis, maar met WK-winnaars Moeen Ali, Jos Buttler, Jason Roy en Adil Rachid.

Bowling

Hun bowling-outfit bestaat uit maar liefst vijf zeelieden met de linkerarm in Sam Curran, Reece Topley, David Willey en het niet-afgetopte duo van David Payne en Luke Wood met Brydon Carse, de Durham fast-bowler, de enige rechtse pacer in de ploeg . De serie is een kans voor Engeland om voort te bouwen op hun uitstekende witte ballenpool van spelers en zal de eerste zijn onder hun nieuwe hoofdcoach, Matthew Mott.

Lees ook:  Cricket: Nederland focust op eendagswedstrijden nadat de enige T20I is opgegeven

Wat Nederland betreft, ze blijven zonder de door de provincie gecontracteerde spelers Colin Ackermann, Paul van Meekeran en Roelof van der Merwe, maar zullen worden gestimuleerd door de terugkeer van snelle bowlers Fred Klaassen en Shane Snater.

Een gemeenschappelijk kenmerk van de Nederlanders is hun middelmatige rendement van de middenklasse slagmensen die vaak het verschil zijn tussen een overwinning en een verlies in het format.

Om het gat te dichten, hebben ze een terugroepactie overhandigd aan Tom Cooper, die zal terugkeren nadat hij voor het laatst de Oranje heeft aangetrokken tijdens de 2016 T20 World Cup in India. Buiten het contract met Zuid-Australië bevestigde de KNCB ook zijn beschikbaarheid voor de rest van de internationale wedstrijden.

Beschikbaarheid

‘De afgelopen jaren zijn enkele belangrijke spelers van het Nederlands Elftal gestopt. De beschikbaarheid van Nederlandse spelers in dienst van Engelse provincies is ook beperkt’, zegt Roland Lefebvre, de high-performance manager van Nederland.

Lees ook:  PSV houdt 100% record in Alkmaar, Ajax foutloos op tweede plek

‘De kennis en ervaring, maar ook de mentorrol die Tom binnen het jonge Nederlands elftal zal gaan vervullen, is van grote waarde’, zei hij over de 35-jarige Cooper, die in 18 T20I’s en 23 ODI’s heeft gespeeld en sloeg een eeuw en acht jaren vijftig in het 50-over-formaat.

De drie Eendaagse Internationals worden op 17, 19 en 22 juni gespeeld op het VRA-terrein en de wedstrijden zullen om 11.00 uur beginnen.

Selectie:

Nederland: Pieter Seelaar (kapitein), Scott Edwards (wicketkeeper), Musa Nadeem Ahmed, Shariz Ahmad, Logan van Beek, Philippe Boissevain, Tom Cooper, Aryan Dutt, Clayton Floyd, Vivian Kingma, Fred Klaassen, Ryan Klein, Bas de Leede, Teja Nidamanuru, Max O’Dowd, Tim Pringle, Vikramjit Singh, Shane Snater

Engeland: Eoin Morgan (c), Moeen Ali, Jos Buttler, Brydon Carse, Sam Curran, Liam Livingstone, Dawid Malan, David Payne, Adil Rashid, Jason Roy, Phil Salt, Reece Topley, David Willey, Luke Wood

Plaats een reactie