Meer goud voor Paralympische zwemmers en wielrenners in Tokyo

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.comChantelle Zijderveld (links) en Lisa Kruger vieren goud en zilver op de 100 meter schoolslag voor vrouwen. Foto: AFP/Kazuhiro Nogi

Nederlandse atleten hebben op de tweede dag van de Paralympics in Tokio weer een succesvolle dag beleefd in het zwembad en de wielerbaan.

Chantalle Zijderveld brak haar eigen wereldrecord, gevestigd in de halve finale, toen ze de SB9 100m schoolslag overtuigend won in een tijd van 1 minuut 10,99 seconden, waarmee ze woensdag haar zilveren medaille op de 50m afstand verhoogde.

Haar landgenote Lisa Kruger eindigde als tweede toen Zijderveld de verrassende overwinning van Kruger vijf jaar geleden in Rio wreekte, toen Zijderveld genoegen moest nemen met brons.

Een andere wereldrecordhouder, Rogier Dorsman, pakte goud op de 400 meter vrije slag voor mannen, terwijl Liesette Bruinsma zilver won over dezelfde afstand voor vrouwen, terwijl de Amerikaanse Anastasia Pagonis een nieuw wereldrecord vestigde.

Eerder op donderdag won de slechtziende Larissa Klaassen met piloot Imke Brommer de tijdrit van de 1.000 meter op de wielerbaan. Klaassen, die vijf jaar geleden zilver won in Rio, viel na haar overwinning uitgeput op de grond. ‘Het doet pijn, maar pijn heeft nog nooit zo goed gevoeld’, zei ze.

Nederland staat na twee dagen vijfde in de medaillespiegel, met vijf gouden en drie zilveren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?