Max Verstappen wint eerste Nederlandse Grand Prix in 36 jaar om leiding te nemen in het kampioenschap

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.comMax Verstappen (rechts) en Lewis Hamilton op het podium. Foto: Koen van Weel ANP

Max Verstappen heeft de eerste Grand Prix in Nederland in 36 jaar gewonnen.

Aangedreven door een menigte van 70.000 overwegend Nederlandse fans op het circuit van Zandvoort, bleef de Red Bull-coureur zijn Britse aartsrivaal en wereldkampioen Lewis Hamilton voor en leidt nu de kampioenschapstabel met drie punten.

Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas, die als derde eindigde, werkten samen in een poging de Nederlander te stoppen, maar hun pogingen mislukten. ‘Ze waren gewoon te snel vandaag’, hoorde Hamilton over de radio zeggen.

De Mercedes-coureur claimde een extra punt door in de laatste van de 72 ronden de snelste ronde neer te zetten om de achterstand in de Italiaanse Grand Prix van volgend weekend in Monza te beperken.

Race verslag

Na de race omschreef Verstappen zijn overwinning als ‘ongelooflijk’ en prees de rest van het team. ‘De verwachtingen waren erg hoog’, zegt hij. ‘Ik ben zo blij dat ik kon winnen en de leiding kon overnemen.’

Ook Hamilton was enthousiast. ‘Wat een race, wat een menigte’, zei hij. Volgens de NOS zei hij ook dat het circuit van Zandvoort nu al een van zijn favoriete circuits is.

Koning Willem-Alexander, die voor de race met koningin Máxima de pitlane bezocht om Verstappen succes te wensen, vertelde Ziggo Sport dat hij ‘genoot van de passie’ van de fans toen de Formule 1-races voor het eerst sinds 1985 terugkeerden naar Zandvoort.

‘We hebben een geweldige race gezien met de winnaar waarvan we droomden, maar we feliciteren ook die Nederlanders die Hamilton respecteerden en erkenden wat hij kan’, zei de koning.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?