Man gedood tijdens Dutch Highland Games-evenement was een 65-jarige inwoner

Image source - Pexels.com


Een Highland Games-evenement in Canada. Foto: Depositphotos.com

De persoon die afgelopen weekend is omgekomen door een metalen bal tijdens een Highland Games-evenement op het landgoed van kasteel Geldrop, was een 65-jarige inwoner, heeft het AD bevestigd.

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het incident, dat zondagmiddag plaatsvond. De man kwam om het leven toen hij op het hoofd werd geslagen tijdens het kogelslingeren, waarbij een zware metalen bal aan een stok wordt gegooid – in dit geval een van 7,5 kilo.

Volgens het AD bevond de man zich in de bloementuin achter een heg toen hij werd geraakt.

Het doel van het evenement is om de bal zo ver mogelijk te gooien en de deelnemer staat in een beschermende kooi. In dit geval lijkt de bal over de top te zijn gegaan, aldus het AD.

Highland Games is een Schotse traditie die zich buiten het thuisland heeft verspreid en nu door enkele tientallen mensen in Nederland wordt beoefend. Het volgende evenement staat gepland voor 21 augustus in Zeeland, maar het kogelslingeren maakt geen deel uit van de competitie.

‘Het is te riskant voor het publiek’, zegt organisator Peter Traas tegen het AD.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?