Koeman ontslagen door Barcelona nadat hij er niet in slaagde om het team op een klein beetje op te bouwen

Image source - Pexels.comHet lot van Ronald Koeman was bezegeld na de 1-0 nederlaag tegen Rayo Vallecano. Foto: AFP/Oscar del Pozo

Ronald Koeman heeft de ochtend na zijn ontslag als coach van het eerste elftal afscheid genomen van zijn selectie bij Barcelona.

De 58-jarige Nederlander werd ontslagen door clubvoorzitter Juan Laporta toen hij vanuit Madrid naar huis vloog na de 1-0-nederlaag van Barça tegen Rayo Vallecano.

De ploeg staat momenteel negende in La Liga en verloor twee van hun drie wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. Het ontslag van Koeman werd alom verwacht na de 2-1 thuisnederlaag van afgelopen weekend tegen koploper Real Madrid.

Koeman kwam in januari 2020 bij Barcelona na een succesvolle periode als bondscoach van het Nederlands herenteam, waar hij zich verzekerde van kwalificatie voor het eerste grote toernooi in zes jaar.

In zijn contract bij de Nederlandse voetbalbond (KNVB) was een clausule opgenomen die hem toestond vervroegd vrij te komen als de club waar hij in 1992 als speler de Europacup I won, een beroep op zijn diensten zou doen.

Maar de droombeweging veranderde in een nachtmerrie toen Koeman arriveerde op het moment dat de club de effecten begon te voelen van jarenlange te hoge uitgaven. Sterspeler Lionel Messi vertrok transfervrij naar Paris Saint-Germain om de loonsom te drukken, en door financiële beperkingen moest Koeman de selectie opnieuw opbouwen met vrije agenten als Memphis Depay en Luuk de Jong.

In een verklaring laat de club weten: ‘FC Barcelona heeft Ronald Koeman ontheven van zijn taken als coach van het eerste elftal. De voorzitter van de club, Joan Laporta, heeft hem na de nederlaag tegen Rayo Vallecano op de hoogte gebracht van de beslissing.’

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?