Jutta Leerdam wint zilver op de 1.000 m voor vrouwen, terwijl Olympische Spelen de laatste dagen ingaan

Image source - Pexels.com


Jutta Leerdam tijdens de medaille uitreiking. Foto: Vincent Jannink ANP

De Nederlandse schaatsster Jutta Leerdam heeft op de Olympische Spelen in Peking de zilveren medaille gewonnen op de 1.000 meter voor dames, waarbij ze het goud met een halve seconde achterstand op Miho Takagi uit Japan miste.

Takagi vestigde een nieuw Olympisch record van 1.13.19 en pakte daarmee haar vierde medaille op de Spelen. De bronzen medaille ging naar wereldkampioen Brittany Bowe uit de VS.

De 23-jarige Leerdam won in januari de Europese titel in de verte en gold als een van de favorieten voor de race. Ireen Wüst, die deelnam aan haar vijfde en laatste Olympische Spelen, werd zesde.

Nederland staat momenteel zevende op de medaillespiegel, met zes gouden, vijf zilveren en vier bronzen.

Er zijn nog drie evenementen waar de Nederlandse schaatsers kans maken op een medaille: de 1.000 meter voor mannen op vrijdag en de massastartevenementen voor zowel mannen als vrouwen op zaterdag.

Kunstschaatsster Lindsay van Zundert neemt donderdagmiddag deel aan de vrije schaats, na zich te hebben geplaatst voor de finale.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?