Jongeren sporten minder, maar gepensioneerden en kinderen meer

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Foto: Depositphotos.com

Bijna de helft van de Nederlanders voldoet aan de overheidsdoelstellingen op het gebied van bewegen, een cijfer onveranderd sinds de nieuwe richtlijnen vijf jaar geleden werden ingevoerd, zei het CBS maandag.

De overheid raadt volwassenen aan om minimaal 150 minuten per week aan matige intensiteit te bewegen, zoals wandelen en fietsen, en om minimaal twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen.

Kinderen van 4 tot 17 jaar moeten elke dag minstens een uur matig intensief bewegen en minstens drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten doen.

Uit het onderzoek blijkt dat 62% van de jongeren onder de 12 jaar vorig jaar de doelstellingen haalden, omdat ze vaker buiten speelden of naar school liepen. Echter, slechts 36% van de tieners deed dit.

Jongeren halen de beweegdoelen nu minder vaak dan bij aanvang van het programma, vooral omdat ze minder fietsen, aldus het CBS.

Oudere gepensioneerden verplaatsen zich echter meer. Hoewel 75-plussers het minst geneigd zijn om voldoende te bewegen, is het percentage dat wel beweegt gestegen van 27% in 2017 naar 33% vorig jaar.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?