Irene Schouten wint derde gouden medaille, zegeviert in massastart

Image source - Pexels.com


Irene Schouten komt als eerste over de finish. Foto: Vincent Jannink

Irene Schouten heeft haar derde gouden medaille op de Olympische Spelen behaald, waarmee ze een van de meest succesvolle Nederlandse schaatsers ooit is op een enkele winterspelen.

Schouten voegde de massastart toe aan haar cijfers in Peking, nadat ze al goud had gewonnen op de 3.000 meter en 5.000 meter en brons op de ploegenachtervolging.

Wereldkampioen Ivanie Blondin uit Canada, die het grootste deel van de race aan de leiding had gestaan, pakte het zilver en Francesca Lollobrigida uit Italië het brons.

De andere Nederlandse hoopvolle, Marijke Groenewoud, viel met nog vijf ronden te gaan en was uit de medaillestrijd.

Er was teleurstelling voor de mannen, Jorrit Bergsma en Sven Kramer, die beiden buiten de medailleklassen eindigden.

Kramer, die deelnam aan zijn vijfde en laatste Olympische Spelen, zei na het evenement dat hij nu zijn laatste competitieve race had geschaatst.

‘Nooit meer een wedstrijd, dat is zeker’, zegt Kramer, die de laatste jaren kampt met rugklachten. ‘Alles wat ik kan zeggen is dat ik er alles aan heb gedaan om goed te zijn terwijl ik hier was.’

Het Nederlands Olympisch team heeft inmiddels acht gouden, vijf zilveren en vier bronzen medailles en staat op de vierde plaats op de medaillespiegel. Zondag eindigen de wedstrijden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?