Hockeyclub Victoria in Rotterdam verwelkomt Oekraïens onder-21 damesteam

Image source - Pexels.com


Het gehele Oekraïense dames hockeyteam onder de 21 heeft hun thuisland verlaten en wordt opgevangen door hockeyclub Victoria in Rotterdam.

Het team arriveerde begin vorige week en een groot deel van het clubhuis is nu overgedragen aan de nieuwe ‘leden’ die in de kleedkamers en een bestuurskamer wonen, terwijl er wordt gezocht naar meer permanente accommodatie.

Bedrijven en winkels in de buurt hebben voedsel, toiletartikelen en sportuitrusting geleverd aan de jonge vrouwen, van wie velen met heel weinig vertrokken, aldus de website van de club.

‘Elke speler heeft zijn eigen verhaal en het is onze taak om hen ruimte en respect te bieden’, aldus de aankondiging.

De ontsnapping naar Rotterdam begon met een telefoontje naar hockeycoach en trainer Michel de Lange door de Oekraïense hockeybond om hulp. De vrouw van De Lange komt uit Oekraïne en speelde hockey voor haar land.

Hij ging op zoek naar een geschikte plek waar de vrouwen konden verblijven en gebruikte zijn contacten om een ​​’trainingskamp’ te vinden, zoals een vakantiepark waar de vrouwen konden verblijven. Na het tekenen van een blanco opende de Rotterdamse hockeyclub Victoria haar deuren om het team te verwelkomen.

‘Ze hadden zoveel dingen voorbereid en over nagedacht’, zegt De lange tegen de NOS. ‘Ze hadden onderwijs geregeld, medische hulp, slaapzalen waar ze konden slapen. Ze waren er helemaal klaar voor.’

Het team verliet Oekraïne in een bus en reisde via Polen en Duitsland naar Nederland.

‘Het was heel moeilijk om mijn vrienden en familie achter te laten, maar mijn ouders zijn blij dat ik veilig ben’, zegt Anastasiia Bahmet tegen de NOS. ‘Ik kan niet beschrijven hoe hartelijk we zijn ontvangen.’Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?