Feyenoord-directeur Mark Koevermans stapt op na bedreigingen

Image source - Pexels.comSupporters met een anti-Koevermans spandoek in september. Foto: Pieter Stam de Jonge ANP

De directeur van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord is opgestapt en zegt dat meerdere bedreigingen tegen hem de belangrijkste reden zijn voor zijn besluit.

Mark Koevermans zei dat een aantal recente incidenten hem ertoe hadden gebracht zich af te vragen of elke beslissing die hij namens de club nam een ​​impact zou hebben op de veiligheid van zijn gezin en hemzelf.

“Het doet pijn om deze beslissing te nemen, maar ik denk dat het het beste is, ook al weet ik dat ik de club, mijn collega’s en veel mensen die bij de club betrokken zijn zal missen”, zei hij. Hij is de derde directeur van Feyenoord in vijf jaar die aftreedt.

Koevermans, voormalig tennisprof, kwam in 2009 bij de club als commercieel directeur en volgde bijna twee jaar geleden Jan de Jong op als algemeen directeur.

Met name de plannen van de club en de stad voor een nieuw stadion zijn controversieel gebleken en volgens het AD vereisten de gesprekken tussen stadsfunctionarissen en de club ook extra beveiliging.

De Rotterdamse wethouder Arjan van Gils zei in een reactie op het aftreden van Koeverman dat het altijd een droevige dag is als iemand zich door intimidatie en bedreigingen gedwongen voelt af te treden. ‘Ik wil mijn waardering uitspreken voor de manier waarop hij de afgelopen periode onder intense en moeilijke omstandigheden heeft gewerkt’, aldus Van Gils.

Vorige maand zijn de ruiten van de woning van Koeverman ingegooid en is het pand beklad met verf.

Ook Feyenoord moest deze zomer ingrijpen toen enkele fans dreigementen uitten aan het adres van voormalig clubaanvoerder Steven Berghuis na zijn transfer naar Ajax.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?