Feisty Feyenoord verliest Conference League-finale, fans gearresteerd in Rotterdam

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English
Image source - Pexels.com


Conference League-topscorer Cyriel Dessers na het laatste fluitsignaal. Foto: Pieter Stam de Jonge ANP

De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord heeft woensdagavond in Tirana, Albanië, de allereerste finale van de Conference League-competitie verloren van AS Roma met 1-0.

Feyenoord kreeg in de eerste helft een doelpunt tegen en ondanks een ‘feisty’ terugvecht in de tweede helft niet meer terug.

Wedstrijdverslag
Bekijk de hoogtepunten

Feyenoord-coach Arne Slot zei na de wedstrijd dat hij de ploeg in de rust had verteld wat ze beter moesten doen.

‘In de tweede helft waren we vanaf het eerste moment scherp, maar je hebt een beetje geluk nodig en dat hebben we niet gekregen’, vertelde hij op de UEFA-website. ‘We hadden de tijd en de kans om te scoren en dat hebben we niet gedaan. Misschien heeft dat te maken met de kwaliteit van de tegenstander.’

Dit is Feyenoords langste seizoen ooit geweest – ze speelden 54 competitieve wedstrijden, waarvan 19 in de Conference League, inclusief kwalificatiewedstrijden. Hun vorige record was 51 in 2001/02, toen ze de UEFA Cup wonnen.

arrestaties

Ondertussen arresteerde de Rotterdamse politie 72 fans in het centrum van de havenstad na de finale toen kleine groepen supporters tekeer gingen, vuurwerk gooiden en ruiten insloegen. Op de Coolsingel, Hofplein en het Weena was de orde rond 01.00 uur hersteld, meldt de politie.

In de stad waren meerdere grote schermen opgehangen zodat fans de wedstrijd konden bekijken, onder meer in het Kuipstadion.

In Tirana plaatste de Albanese politie een kort bericht op Facebook dat er geen incidenten waren geweest tussen de fans, en beschreef het politieoptreden als een ‘succes’.

Zo’n 60 supporters zijn dinsdagavond gearresteerd toen ze slaags raakten met de politie. Daarvan waren er 12 Feyenoord-fans.Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?